Handboek voor schrijvers – editie 2009

Boeken over schrijven, schrijfhulpboeken, schrijfcursussen en andere schrijfhulp: het lijkt tegenwoordig wel of schrijven zónder deze hulp niet meer mogelijk is. Het idee dat schrijven te leren is, en dat dus eigenlijk iedereen die dat zou willen schrijver zou kunnen worden, lijkt haast gemeengoed te worden. Bij Uitgeverij Augustus loopt al langer de reeks De Schrijfbibliotheek, waarin afgelopen zomer het Handboek voor schrijvers is uitgekomen, een nieuwe editie van hét handboek voor schrijvers. Augustus begint overigens dit najaar ook met een masterclass schrijven & debuteren, onder leiding van gerenommeerde schrijvers.

Sinds de eerste editie uit 1996 is het Handboek voor schrijvers een begrip geworden voor schrijvend Nederland. Honderdduizenden schrijvers van verhalen, romans, essays en gedichten gebruiken het om te ontdekken waar ze terechtkunnen als ze beter willen leren schrijven en dichten, hoe ze een uitgever kunnen vinden voor hun manuscript en welke andere publicatiemogelijkheden er zijn. Hoe gaat het eraan toe bij een uitgeverij? Hoe vind je een publiek voor je werk? En hoe maak je van schrijven je beroep?

Schrijfcoach-redacteur Maaike Molhuysen en journalist-schrijfdocent Louis Stiller verzamelden ook voor deze volledig geactualiseerde editie weer de beste ideeën, tips en adressen op het gebied van creatief schrijven en literair publiceren – van schrijfopleidingen en manuscriptbeoordelingsbureaus tot tactieken voor schrijfwedstrijden en het promoten van je eigen werk. Dit handboek bevat daarnaast volledig nieuwe hoofdstukken over o.a. carrièreperspectieven voor schrijvers, het eerste gesprek met een uitgeverij en omgaan met feedback. Het Handboek voor schrijvers wijst daarmee wederom de weg aan iedereen die zijn schrijfwerk serieus neemt.

Lees hier een voorpublicatie van dit boek. Voor meer informatie over de Schrijfbibliotheek: www.augustus.nl

Maaike Molhuysen en Louis Stiller, Handboek voor schrijvers. Augustus, paperback, 424 p., € 27,50

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Vertraagd licht en andere verhalen, PBnf

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt.

Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer. In deze subliem geschreven verhalen komen heel verschillend mensen vooral zichzelf tegen, op een manier die zowel herkenbaar eigentijds als bijzonder indringend is.

Lees meer