Agenda

Grunberg-Marathon op Cultura 24, 6 en 7 maart

Uitzending: van zaterdag 6 maart 12:00 tot zondag 7 maart 12:00
 
Arnon Grunberg ontvangt op zaterdag 6 maart de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre. In datzelfde weekend zendt Cultura 24 een marathon van 24 uur uit met alle Arnon Grunberg televisie performances. 
 
Arnon Grunberg is de meest getalenteerde en veelzijdigste schrijver van zijn generatie. Dat hij op betrekkelijk jeugdige leeftijd al een oeuvreprijs krijgt toebedeeld spreekt boekdelen. Dat rechtvaardigt een televisiemarathon, temeer omdat Grunberg zich op verschillende momenten en door de jaren heen heeft uitgelaten over zijn werk, zijn leven en zijn visie op de wereld. Cultura 24 heeft een marathon samengesteld waarin al deze facetten voorbij komen.
 
Te zien zijn o.a. het interview van Grunberg met Elfride Jelinek voor het VPRO programma R.A.M., het interview van Martin Simek met Arnon Grunberg en zijn 72 jarige verloofde en R.A.M. over gevolgen van de oorlog in Irak op de kunst en cultuur in dat land. Ook te zien: Grunberg als gast in gesprekken met Sonja Barend, Rik Zaal en Paul Rosenmöller.

Over Cultura 24:
Cultura 24 is een digitaal themakanaal van de Publieke Omroep. Cultura zendt 24 uur per dag programma’s uit over kunst en cultuur. De zender is zowel via digitale televisie als via internet te ontvangen. Iedere avond is er vanaf 20:00 een themablok van vier uur met programma’s over o.a. theater, literatuur, pop en jazz, film of klassieke muziek.
>> Bekijk ook: http://www.cultura24.nl