Lowlands verhalenschrijfwedstrijd

Voor wie niet anders kan dan verhalen schrijven, en nog eens verhalen schrijven: er is weer de ‘Grote Lowlands Schrijfwedstrijd’. Winnende verhalenschrijvers maken kans op een publicatie, festivaltickets én een gesprek met een uitgeverij. Samen met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC gaat Lowlands op zoek naar de beste schrijftalenten van Nederland.

Wie meedoet aan de wedstrijd treedt in de voetsporen van voorgaande winnaars als Oscar Spaans, die zijn verhalenbundel Vacuüm uitbracht, Gerda Blees, die in 2017 bij uitgeverij Podium debuteerde met de verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet en Lize Spit, de finaliste uit 2014 die met haar roman Het Smelt op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs (2017) kwam.

Er wordt een shortlist samengesteld van de drie beste inzendingen, deze drie ontvangen elk twee tickets voor Lowlands 2019 en verdienen een:
– Publicatie van het genomineerde verhaal via NRC
– Masterclass van Querido Academie waarbij je alle fijne kneepjes van het schrijversvak leert
– Voordracht op Lowlands: de winnaar mag een fragment van zijn of haar verhaal vertolken tijdens het festival
– Gesprek met een redacteur van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar over je toekomst als schrijver

Kijk voor de voorwaarden op Grote Lowlands schrijfwedstrijd

 

Recent

17 juni 2019

Schuldig kinderspel

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 juni 2009

Verrassende wendingen in debuutroman

De hoofdpersoon uit de debuutroman van Pieter Webeling (1965) is een jonge vrouw met hetzelfde beroep als hijzelf: interviewer. Zij is daarin zo succesvol dat ze er een belangrijke prijs mee in de wacht sleept. Ergens halverwege de roman vraagt ze zich af: “Als ik werkelijk betekenis wilde geven aan mijn talent, waarom richtte ik mij dan niet op mooie verhalen?

Lees meer