Lowlands verhalenschrijfwedstrijd

Voor wie niet anders kan dan verhalen schrijven, en nog eens verhalen schrijven: er is weer de ‘Grote Lowlands Schrijfwedstrijd’. Winnende verhalenschrijvers maken kans op een publicatie, festivaltickets én een gesprek met een uitgeverij. Samen met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC gaat Lowlands op zoek naar de beste schrijftalenten van Nederland.

Wie meedoet aan de wedstrijd treedt in de voetsporen van voorgaande winnaars als Oscar Spaans, die zijn verhalenbundel Vacuüm uitbracht, Gerda Blees, die in 2017 bij uitgeverij Podium debuteerde met de verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet en Lize Spit, de finaliste uit 2014 die met haar roman Het Smelt op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs (2017) kwam.

Er wordt een shortlist samengesteld van de drie beste inzendingen, deze drie ontvangen elk twee tickets voor Lowlands 2019 en verdienen een:
– Publicatie van het genomineerde verhaal via NRC
– Masterclass van Querido Academie waarbij je alle fijne kneepjes van het schrijversvak leert
– Voordracht op Lowlands: de winnaar mag een fragment van zijn of haar verhaal vertolken tijdens het festival
– Gesprek met een redacteur van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar over je toekomst als schrijver

Kijk voor de voorwaarden op Grote Lowlands schrijfwedstrijd

 

Recent

13 augustus 2019

Mooie en relevante roman

Literair Nederland - 10 jaar geleden

20 augustus 2009

Dunne grenzen tussen socialisme en nationaal-socialisme

Volgens de achterflap hebben we te maken een doctoraalscriptie, die de Scriptieprijs van de Stichting Lezen 2007 heeft gewonnen. Dat maakt meteen al nieuwsgierig, want zoveel scripties krijgt de gemiddelde lezer niet onder ogen. Ook het onderwerp over het reilen en zeilen tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Arbeiderspers, die nauw verbonden was met de sociaal-democratische SDAP, boeit bij voorbaat. Bij mij kwam meteen de vraag op hoe het mogelijk was dat een socialistische uitgeverij ging samenwerken met de nazi’s.

Lees meer