Gezocht: nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen, nieuwe vormen

Nieuwe Types zoekt dichters, slammers, reisverhalenvertellers, illustrators, essayisten, columnisten, graphic novelisten, filosofen, briefschrijvers en andersoortige schrijvers. Voel je je aangesproken? Dan is Nieuwe Types op zoek naar jou. 

Tijdens het Literair festival Nieuwe Types dat van 1 t/m 31 maart online wordt opgevoerd,  wordt er speciaal voor het festival een papieren afgeleide van het online platform notulenvanhetonzichtbare.nl gemaakt.
Daarvoor worden tekstuele én visuele bijdragen voor deze Losbladige Notulen gevraagd van nog niet gedebuteerden.

Dus, nog niet gedebuteerd? Maak dan een tekst en/of beeld in een genre naar keuze en creëer iets dat alleen jij zou kunnen maken. Stuur het uiterlijk woensdag 17 maart naar anna@denieuweoost.nl .

Dit zijn de richtlijnen:
Nog niet gedebuteerd
Deadline  woensdag 17 maart
De vorm is vrij (tekst en/of beeld)
Maximaal 1 A4
In Times New Roman, lettergrootte 12.

Stuur een korte bio (80-100 woorden) en een portretfoto (minimaal 300 dpi) van jezelf mee.

 

NB: Je tekst wordt geredigeerd en een ontwerper zal de opmaak verzorgen.

 

 

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 juni 2011

Recensie door: Karel Wasch
Recensie door Karel Wasch

Jan Kleefstra (1964) en Floris Brown (1948) hebben deze bundel gedichten samen gemaakt. Dat is echter minder opmerkelijk dan het lijkt. Jan Kleefstra dicht vaak in het Nederlands, maar ook in het Fries, Floris Brown in het Zuid-Afrikaans. Deze twee talen hebben hun wortels in het Nederlands. Die talen hebben een klank en een zuiverheid (excusez!) die bijna  als een oervorm van Nederlands aandoet. Bovendien delen beide dichters hun liefde voor de natuur. Kleefstra is een verwoed vogelaar en weet alles van een natuurgebied in Friesland, Het lege midden geheten.

Lees meer