Agenda

Gesprek met vertaler Portugees Harrie Lemmens in Filmhuis Rialto

Tijd om het werk van António Lobo Antunes nader te beschouwen. De film Cartas da guerra, gebaseerd op zijn Brievenboek Mijn winterkat mijn lief leent zich daar prima voor en gaat donderdag 19 jan. in première. Voorafgaand aan de vertoning van de film op zondag 22 januari gaat literair recensent Ger Groot (NRC) in gesprek met vertaler Harrie Lemmens die het werk van Lobo Antunes naar het Nederlands vertaalde.

Cartas da guerra van Ivo M. Ferreira is een verfilming van dat Brievenboek. Terwijl de Portugese arts en schrijver António Lobo Antunes begin jaren 70 in Angola in het Portugese leger diende, schreef hij dagelijkse brieven aan zijn zwangere vrouw. Angola was in die tijd verwikkeld in een bloedige burgeroorlog.  Lobo Antunes schreef zijn vrouw over het dagelijks leven, de verveling en de grauwheid, maar vooral schreef hij haar liefdesbrieven.
Terwijl hij van post naar post verhuist, wordt António geconfronteerd met de waanzin van de oorlog. Net als zijn lotgenoten verlangt hij naar huis. Alleen de brieven houden hem op de been.

Ga dat zien en luister naar Harrie Lemmens die als vertaler zijn schijvers kent.

Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop voor Cartas da Guerra .

 

 

22 januari 2017
Aanvang: 12.45
Filmhuis Rialto, Ceintuurbaan (tussen de Ferdinand Bolstraat en het Sarphatipark). Bereikbaar met tram 3 en 12.
Amsterdam