19 november 2013

Genomineerden VSB Poeziëprijs 2014 bekend

Poëzie

De vijf genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2014 werden gisteravond bekend gemaakt door juryvoorzitter Ahmed Aboutaleb tijdens het VPRO radioprogramma De Avonden. De vijf bundels werden gekozen uit meer dan hondervijftig inzendingen.

Maria Barnas is genomineerd met haar bundel Jaja de oerknal (De Arbeiderspers),
F. van Dixhoorn met de bundel De zon in de pan (De Bezige Bij), Micha Hamel met
Bewegend doel (Atlas-Contact) waar hij dit jaar al de Jan Campertprijs mee won, Miriam Van hee met Ook daar valt het licht (De Bezige Bij) en Antoine de Kom met zijn bundel Ritmisch zonder string (Querido).

De VSB Poëzieprijs is een jaarlijkse prijs voor Nederlandstalige poëzie die wordt uitgereikt aan de beste (Nederlandstalige) dichtbundel van het voorgaande jaar. De prijs is in 1993 ingesteld door VSB Fonds op initiatief van Huub Oosterhuis en voor het eerst toegekend in 1994. Hugo Claus won in dat jaar als eerste deze prijs met zijn bundel De Sporen. De winnaar wordt op 29 januari, tijdens de Poezieweek 2014 bekend gemaakt en ontvangt een geldbedrag van € 25.000,- en een bijzonder glaskunstwerk van Maria Roosen.

Luister hier naar het gesprek (begint 0p 10.25 min.) van Jeroen van Kan met VSB Poëzieprijs juryvoorzitter Ahmed Aboutaleb in het radioprogramma De Avonden van de VPRO. Waarin overigens meer mooie items zitten om naar te luisteren.

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer