Genomineerden C. Buddingh’-Prijs 2018

Wie schreef het beste poëziedebuut van het jaar? Er werden 21 debuutbundels gelezen waar vier gegadigden voor de 30ste C. Buddingh’-Prijs – jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut – uitkwamen. Genomineerd zijn: Dean Bowen, Radna Fabias, Elisabeth Tonnard en Arno Van Vlierberghe.

Volgens de jury getuigen de inzendingen van ‘grote diversiteit en verregaande vernieuwing, een zoektocht naar engagement in talige vorm waarin de kracht van poëzie als ontwrichtend medium duidelijk wordt’.

De winnaar van de C. Buddingh’-Prijs 2018 wordt op donderdag 31 mei bekendgemaakt in ‘De Staat van de Poëzie’, tijdens het 49e Poetry International Festival. Op 17 mei lezen de genomineerden om 17:00 uur voor uit hun bundels in de tuin van Boekhandel Van Gennep in Rotterdam.

De jury bestaat uit, Charlotte Van den Broeck, Jeroen Dera en Antoine de Kom. Aan de prijs is een bedrag van 1.200 euro verbonden.

 

 

Recent

18 april 2018

Tja

Literair Nederland - 10 jaar geleden

10 juli 2008

Saramago lezen tegen de tijdgeest
Recensie door Menno Hartman

‘De Nederlandse musea bevinden zich in een identiteitscrisis. Ze lijken niet te weten waar hun eigenlijke taak ligt: bij kunst of bij entertainment.’ schreef Janneke Wesseling in het NRC-Handelsblad van zaterdag 30 oktober. Verscheidene musea kiezen niet meer voor tentoonstellingen die gewijd zijn aan een kunstenaar, maar laten zich door een kunstmarketingbureau adviseren overzichtstentoonstellingen te maken met titels als Bloemen van verlangen, vier eeuwen bloemen in de kunst.

Lees meer