Genomineerden C. Buddingh’-Prijs 2018

Wie schreef het beste poëziedebuut van het jaar? Er werden 21 debuutbundels gelezen waar vier gegadigden voor de 30ste C. Buddingh’-Prijs – jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut – uitkwamen. Genomineerd zijn: Dean Bowen, Radna Fabias, Elisabeth Tonnard en Arno Van Vlierberghe.

Volgens de jury getuigen de inzendingen van ‘grote diversiteit en verregaande vernieuwing, een zoektocht naar engagement in talige vorm waarin de kracht van poëzie als ontwrichtend medium duidelijk wordt’.

De winnaar van de C. Buddingh’-Prijs 2018 wordt op donderdag 31 mei bekendgemaakt in ‘De Staat van de Poëzie’, tijdens het 49e Poetry International Festival. Op 17 mei lezen de genomineerden om 17:00 uur voor uit hun bundels in de tuin van Boekhandel Van Gennep in Rotterdam.

De jury bestaat uit, Charlotte Van den Broeck, Jeroen Dera en Antoine de Kom. Aan de prijs is een bedrag van 1.200 euro verbonden.

 

 

Recent

17 december 2018

Wellust van woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 december 2008

Zeer korte verhalen

Door Coen Peppelenbos

Er zijn mensen die nog nooit van de schrijver A.L. Snijders hebben gehoord. Dat ligt aan die mensen. Jarenlang had hij een column in Het Parool en later in regionale dagbladen. Die columns werden uitgegeven door Thomas Rap en zijn de afgelopen jaren nog herdrukt in twee dikke verzamelbundels.

Lees meer