Genomineerden C. Buddingh’-Prijs 2018

Wie schreef het beste poëziedebuut van het jaar? Er werden 21 debuutbundels gelezen waar vier gegadigden voor de 30ste C. Buddingh’-Prijs – jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut – uitkwamen. Genomineerd zijn: Dean Bowen, Radna Fabias, Elisabeth Tonnard en Arno Van Vlierberghe.

Volgens de jury getuigen de inzendingen van ‘grote diversiteit en verregaande vernieuwing, een zoektocht naar engagement in talige vorm waarin de kracht van poëzie als ontwrichtend medium duidelijk wordt’.

De winnaar van de C. Buddingh’-Prijs 2018 wordt op donderdag 31 mei bekendgemaakt in ‘De Staat van de Poëzie’, tijdens het 49e Poetry International Festival. Op 17 mei lezen de genomineerden om 17:00 uur voor uit hun bundels in de tuin van Boekhandel Van Gennep in Rotterdam.

De jury bestaat uit, Charlotte Van den Broeck, Jeroen Dera en Antoine de Kom. Aan de prijs is een bedrag van 1.200 euro verbonden.

 

 

Recent

19 oktober 2018

De man die wachtte

18 oktober 2018

Een strijdbare vrouw

17 oktober 2018

Snippers vol belofte

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 oktober 2008

Kwetsbare poëzie

Recensie door Wouter

De nieuwe bundel van dichter en journalist Hilbrand Rozema kent lange zinnen van weinig woorden. En zoals een Groninger betaamt, heeft die aan een half woord genoeg. Hoewel, weinig halve woorden, want Rozema floreert in taligheid. Dit brengt enerzijds prachtige constructies met zich mee, zoals de eenvoudige maar prachtige beginzinnen van de vierdelige cyclus ‘Losgeregende bloesems’: ‘Het licht van de zon / op de losgeregende bloesems.’

Lees meer