Genomineerden C. Buddingh’-Prijs 2018

Wie schreef het beste poëziedebuut van het jaar? Er werden 21 debuutbundels gelezen waar vier gegadigden voor de 30ste C. Buddingh’-Prijs – jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut – uitkwamen. Genomineerd zijn: Dean Bowen, Radna Fabias, Elisabeth Tonnard en Arno Van Vlierberghe.

Volgens de jury getuigen de inzendingen van ‘grote diversiteit en verregaande vernieuwing, een zoektocht naar engagement in talige vorm waarin de kracht van poëzie als ontwrichtend medium duidelijk wordt’.

De winnaar van de C. Buddingh’-Prijs 2018 wordt op donderdag 31 mei bekendgemaakt in ‘De Staat van de Poëzie’, tijdens het 49e Poetry International Festival. Op 17 mei lezen de genomineerden om 17:00 uur voor uit hun bundels in de tuin van Boekhandel Van Gennep in Rotterdam.

De jury bestaat uit, Charlotte Van den Broeck, Jeroen Dera en Antoine de Kom. Aan de prijs is een bedrag van 1.200 euro verbonden.

 

 

Recent

1 augustus 2018

Blokken op Blokken

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer