Genomineerden C. Buddingh’-Prijs 2018

Wie schreef het beste poëziedebuut van het jaar? Er werden 21 debuutbundels gelezen waar vier gegadigden voor de 30ste C. Buddingh’-Prijs – jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut – uitkwamen. Genomineerd zijn: Dean Bowen, Radna Fabias, Elisabeth Tonnard en Arno Van Vlierberghe.

Volgens de jury getuigen de inzendingen van ‘grote diversiteit en verregaande vernieuwing, een zoektocht naar engagement in talige vorm waarin de kracht van poëzie als ontwrichtend medium duidelijk wordt’.

De winnaar van de C. Buddingh’-Prijs 2018 wordt op donderdag 31 mei bekendgemaakt in ‘De Staat van de Poëzie’, tijdens het 49e Poetry International Festival. Op 17 mei lezen de genomineerden om 17:00 uur voor uit hun bundels in de tuin van Boekhandel Van Gennep in Rotterdam.

De jury bestaat uit, Charlotte Van den Broeck, Jeroen Dera en Antoine de Kom. Aan de prijs is een bedrag van 1.200 euro verbonden.

 

 

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer