Genieten van de poëzie van Judith Herzberg tijdens gedichtendag

 

Judith Herzberg draagt tijdens de Nacht van de Poëzie 2014 een aantal gedichten voor.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Enige betekenis

Als ik over de rellen en het vernielen hoor denk ik sukkels en idioten. In de nacht zet ik me in een gemakkelijke stoel in een hoek van mijn kamertje, lees Rachel Cusk alsof ik daar antwoorden zal vinden. Als kind heb ik ook wel eens tegen geldende regels in gehandeld. Op de leeftijd waarop je denkt dat niemand op je let, stopte ik in een winkel een zakje snoep in mijn jaszak. Ik weet nog hoe het knisperde, voeld me een houtenklaas en weet niet meer hoe ik buiten ben uitgekomen. Ik nam eens een schriftje weg bij de Hema, één keer een boek. In een antiquariaat op een grijze januaridag. Januaridagen zijn dagen die het best zo snel mogelijk voorbij kunnen gaan. Er was niemand die me tegenhield, ik stak het onder mijn jas, eenmaal daar kon het niet meer terug, er is nooit een weg terug. Vraag me niet wat me bezielde. Toegegeven, ik was in een bepaalde stemming, had teveel Strindberg gelezen. Strindberg moet je nooit in januari lezen. 

Lees meer