Agenda

Geen Daden Maar Woorden Festival nu ook in Amsterdam

Door Carolien Lohmeijer


Vijftien jaar geleden werd in Rotterdam het eerste Geen Daden Maar Woorden Festival georganiseerd. Later kwamen daar de steden Den Bosch en Utrecht bij, en dit jaar wordt het voor het eerst georganiseerd in de Melkweg in Amsterdam.

Het Geen Daden Maar Woorden Festival is een festival voor mensen die breed in cultuur geïnteresseerd zijn want het combineert literatuur met andere disciplines als muziek, film, dans en theater.
‘Van diepzinnig tot luchtig, van muzikaal tot beeldend, van politiek tot lyrisch. Nieuw talent krijgt een plek naast ervaren schrijvers; er is aandacht voor romans, korte verhalen, dichtkunst en spoken word.’ zo staat te lezen op de website van het festival.

Op dit moment is bekend dat o.a.het Scapino Ballet Rotterdam zal optreden in een voorstelling in samenwerking met dichter Annemieke Gerrist, dat de nieuwe Amsterdamse stadsdichter Menno Wigman en de Vlaamse auteur Herman Brusselmans zullen optreden en dat auteur en filmer Sidney Vollmer aan de hand van zijn debuut Alles ruikt naar chocola laat zien dat fictie en popmuziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Verder zullen ook deelnemen:  Gummbah, Roos Jonker, Philip Huff, Giovanca, Collectief de Jagers, Koffie, Delphine Lecompte & Sander Alt, P.F. Thomése, Ivo Victoria met Eva Mouton & Arne van Petegem, Mind The Gap, Nine Ludwig, Hartog Eysman, Martijn Teerlinck, Nzingah Morena, Rode Rozen, Goslink, Asfaltfeeën.

Op de websites gdmw.nl en melkweg.nl kan je terrecht voor het laatste nieuws over optredende schrijvers, artiesten, en festivalpremières.
De kaartverkoop is reeds gestart.

Geen Daden Maar Woorden Festival Amsterdam
Plaats: Melkweg, Lijnbaansgracht 234a
Datum: 28 april 2012
Prijs: 
Tickets € 15,- / korting € 12,50 (CJP, Stadspas, Melkweg-leden, 65+, studenten)
Aanvang: 20.00 uur (deuren open 19.30 uur) .

Geen Daden Maar Woorden Festival wordt georganiseerd door Passionate Bulkboek. De volgende editie is in mei 2012 in Den Bosch.