Agenda

Geen Daden Maar woorden festival deze maand in Rotterdam en Utrecht

Geen Daden Maar Woorden Festival Rotterdam vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 oktober in de Rotterdamse Schouwburg en zaterdag 22 oktober in Theater Kikker te Utrecht.

Festivalseizoen afgelopen? Mais non! Deze maand is het in Rotterdam en Utrecht weer tijd voor een vernieuwde versie van het literaire festival Geen Daden Maar Woorden. Wees niet bang voor een overdosis aan letterkunde, Geen Daden Maar Woorden Festival brengt een stortvloed aan experimentele voorstellingen, beroemde auteurs, jong schrijftalent, muziek, film en theater. Dus zelfs als je het luisteren een beetje beu bent is er nog genoeg te zien en te beleven!

Het programma
In Rotterdam zal nachtburgemeester Jules Deelder de acteur, muzikant en theatermaker John Buijsman begeleiden tijdens zijn uitvoering van een scène uit Het Alziend Oor. Verder zullen o.a. de winnares van schrijfwedstrijd voor jongeren Write Now! Marijn Sikken en schrijfster Renate Dorrestein voordragen uit eigen werk én kun je genieten van een optreden van zangeres Lilian Hak.

Ook in Utrecht zullen Renate Dorrestein en John Buijsman het plankier betreden. Verder onder meer de filmpremière van Delphine Lecompte en de voorstelling Lucy, waarin Dennis Gaens en Macronizm rap en poëzie met elkaar laten versmelten. Net als bij eerdere edities wordt het festival om 00.00 uur afgesloten met een stevige afterparty.

Tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival gaat de nieuwe animatiefilm In dromen voorbij van Sander Alt in première. De film is gebaseerd op het gelijknamige gedicht van de Belgische dichter Delphine Lecompte. Lecompte won met haar bundel De dieren in mij de C. Buddingh’-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Haar gedichten zijn ‘sterk melodisch en ritmisch opgebouwd’, en nodigen uit tot vertolking. Producent Sander Alt verfilmde meerdere gedichten die op filmfestivals in binnen- en buitenland zijn vertoond. Na de film draagt Delphine Lecompte voor.

Lilian Hak steekt klassieke filmmuziek uit de jaren dertig en veertig in een verrassend nieuw jasje. John Buijsman speelt – onder begeleiding van een jazzband en teksten van Jules Deelder – een scène uit Het Alziend Oor, geïnspireerd op het werk van saxofonist Roland Kirk. Schrijfsters Renate Dorrestein en Maartje Wortel dragen voor uit binnenkort te verschijnen nieuw werk en Meindert Talma Laat het orgel jammeren tijdens vertellingen rond kleurrijke randfiguren uit stad en dorp.

Ook te zien zijn o.a. P.F. Thomése, Gert Vlok Nel, Ivo Victoria, Jules Deelder, No Ninja Am I, Vrouwkje Tuinman, DJ Robotrock, Scapino Ballet Rotterdam & Annemieke Gerrist.

Blijf de site in de gaten houden voor informatie over Geen Daden Maar Woorden Festival Rotterdam of word met de Geen Daden Maar Woorden Festival nieuwsbrief op de hoogte gehouden.

 

Aanvang: 20.00 uur (zalen open 19.30 uur)
Prijs: €17,50 (met korting €15,-)
Tickets bestel je hier.  Koop snel je kaartje! Vorig jaar was Geen Daden Maar Woorden Festival in korte tijd uitverkocht.

Check hier voor het programmaschema.