21 april 2011

Freaks – Joey Goebel

Uitgeverij Cossee voegt met Freaks een nieuwe titel toe aan het groeiend aantal zo geheten Young Adult boeken. Joey Goebel geeft daarin een portret van vijf outcasts die zich samen verzetten tegen het doen en laten van de massa. Ze vormen een band. Individueel, als groep vrienden, maar ook als band hebben ze zo hun problemen. Ze spelen echter ‘best goede’ muziek en gaan in tegen vertrutting.

Het is een zeer divers gezelschap:
Aurora (drums) is een zeer aantrekkelijke negentienjarige vrouw in een rolstoel die zich tegen haar streng christelijke vader afzet door zich tot het satanisme te bekeren.
Ember (bas) is een schattige meid van acht die zich met fysiek en verbaal geweld afzet tegen haar ouders,haar school en eigenlijk de hele wereld.
Luster (zang) lijkt net als zijn broers in drugs te dealen, maar eigenlijk is het een intelligente jonge zwarte man die het leuk vindt om mensen te ergeren.
Opal (gitaar) is een tachtigjarige vrouw die zich niet als tachtigjarige wenst te gedragen. Met haar onconventionele kleding en seksuele insinuaties krijgt ze iedereen op de kast.
Ray (keyboards) is naar Amerika gekomen omzijn excuses aan te bieden aan de soldaat die hij verwondde tijdens de eerste Amerikaanse operatie in Irak.

In het dagelijks leven zorgen hun opvallende uiterlijk en onafhankelijke geest al snel voor problemen. Maar als ze op het podium staan moet je toegeven dat ze echt wel rocken. Althans, dat zou je zeggen als ze vaker dan een keer per twee maanden konden repeteren en als ze eindelijk eens uitgenodigd werden om in het openbaar op te treden.

Freaks

Auteur: Joey Goebel
Vertaald door: Dirk Jan Arensman
Verschenen bij: Uitgeverij Cossee (april 2011)
Prijs: € 16,90

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De kunst van het niets doen reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met leven.

Lees meer