Agenda

Wintertuinfestival Nijmegen

Flipping the festival
De hele maand november staat Nijmegen in het teken van de literatuur. Dan vindt het Wintertuinfestival plaats, georganiseerd door De Nieuwe Oogst/Wintertuin.
Het programma heeft een door de organisatie ‘transmediaal’ genoemde opzet die uit ‘twee lagen’ bestaat .

Artistiek directeur Frank Tazelaar verwoordt het op de website als volgt: ‘We draaien de traditionele festivalervaring om: je wordt niet tijdens een festivalbezoek geconfronteerd met schrijvers en met discussies over hun werk, maar je kijkt, praat en luistert vooraf mee. Iedereen bepaalt zelf waar, wanneer en in welke mate het programma wordt gevolgd. Deze programmering werkt toe naar de afsluiting op zaterdag 27 november in poptempel Doornroosje Nijmegen, waar je tijdens een bruisende festivalavond de schrijvers en artiesten ontmoet die je een maand lang hebt kunnen volgen.

Als festivalbezoeker ben je door deze transmediale opzet nog meer onderdeel van het programma: niet alleen door het bij te wonen, te kijken en mee te luisteren, maar ook door on- en offline mee te praten en mee te denken met de schrijvers, artiesten en het programma an sich. De festivalmaand als blikverruimer en de afsluiting als ontmoetingsplaats. Dat is flipping the festival.

Het Wintertuinfestival heeft dit jaar het thema fictie als gids. Naast de online programmering zijn in de maand november ook literaire expedities door Nijmegen te volgen, waaronder een bijzondere wandeling langs fragmenten uit het werk van A.L. Snijders.

Kijk voor het hele programma op deze pagina.

1 november 2021
t/m
27 november 2021
Nijmegen