Agenda

Finalisten NK Poetry Slam bekend

Agenda

Het NK Poetry Slam is de spannendste dichtwedstrijd van Nederland! Dit jaar zal in elk geval Katinka Polderman in de jury plaats nemen. Veel eerdere winnaars zoals Erik Jan Harmens, Krijn Peter Hesselink en Ellen Deckwitz zijn nu landelijk bekend. De winnares van afgelopen jaar, Kira Wuck, publiceerde eind september haar debuutbundel Finse meisjes.

Op 3 december vonden twee halve finales plaats in Utrecht. Zestien dichters gingen de strijd aan op twee locaties: ACU en De Bastaard. De acht dichters die doorgaan naar de finale zijn: Jee Kast, Josse Kok, Arnoud Rigter, Laura van der Haar, Coen Cornelis, Jan Ketelaar, Daniël Vis, Frederike Kossmann. Zij wisten de jury en het publiek voor zich te winnen met hun sterke teksten en dito performance.

Deze acht winnaars behaalden een plaats op de finale. Deze vindt plaats op 14 december in muziekcentrum RASA. Hier zullen ze strijden om de titel ‘Slampion’, €1000.00, de Gouden Vink en een plaats op het WK in Parijs. De presentatie is in handen van het duo L&D, oftewel Oud-slampions Ellen Deckwitz (2009) en Daan Doesborgh (2010), die eerder optraden op Lowlands en met het Nederlands Blazers Ensemble. De jury, met onder meer cabaretière Katinka Polderman en dichter Mustafa Stitou, hebben een adviserende taak. Het publiek bepaalt met applausmeting wie er wint.

 

Finale NK Poetry Slam

Vrijdag 14 december, deuren open 19.30 uur
RASA, Pauwstraat 13a, Utrecht
Entree: 10 euro / 15% korting voor CJP en studenten

Meer informatie: www.poetryslam.nl en www.nkpoetryslam.nl