Agenda

Finale NK Poetry Slam 2016

 
Dit zijn de acht beste Nederlandstalige poetry slammers van dit moment: Carmien Michels, Else Kemps, Gerda Blees, Marloes Robijn, Merlijn Huntjens, Mischa van Huijstee, Naomi Warndorff & Simon Mulder.

Ze werden 13 januari gekozen door twee vakjury’s en het publiek tijdens de halve finales van het NK Poetry Slam in Utrecht. Tijdens de landelijke finale op vrijdag 29 januari nemen de acht dichters het in muziekcentrum TivoliVredenburg tegen elkaar op om de titel Slampion 2016, 1000 euro en de Gouden Vink-trofee, vernoemd naar Simon Vinkenoog en grondlegger van poetry slam in Nederland.

De poëtische strijd gaat door
Zangeres/actrice Ellen ten Damme, schrijver van het Poëziegeschenk 2016 Stefan Hertmans en winnaar van het allereerste NK Poetry Slam in 2002 ,Erik Jan Harmens beoordelen de kandidaten tijdens de NK-finale op hun tekst én hun voordracht. Samen met het publiek bepalen zij wie de finalebattle bereiken. Hierin gaan de twee beste slammers van de avond elkaar poëtisch ‘te lijf’. Daarna is het woord alleen nog aan het publiek: de dichter die het meeste applaus in ontvangst mag nemen, gaat met de winst naar huis.

Slamkampioenen Ellen Deckwitz en Daan Doesborgh verzorgen deze avond de presentatie.
Muziek is er van 3FM Serious Talent Orange Skyline en DJ Daniël Zuur.
De Amerikaanse slamkampioen en Youtube-hit Elizabeth Acevedo geeft een gastoptreden.

Zie www.nkpoetryslam.nl voor kaartverkoop en meer informatie  over alle finalisten.

 

29 januari 2016
Aanvang: 20.00 uur
TivoliVredenburg (Cloude Nine)
Utrecht