Agenda

Festival Mooie Woorden 14/15 februari

In 2009 viert Festival Mooie Woorden haar vijfjarig bestaan. Aankomend weekend zijn er tal van mooie programma’s in Utrecht. Een greep uit de programmering:

– literair diner in Café Hofman
Mooie woorden en lekker eten

Mooie woorden en lekker eten gingen altijd al goed samen, maar 2008 was wel een heel bijzonder jaar: er verschenen namelijk twee kookboeken met teksten van Utrechtse grootheden Ingmar Heytze en Ronald Giphart.
Festival Mooie Woorden opent het jubileumfestival met mooie woorden en lekker eten in Café Hofman.
Zaterdag 14 februari / Café Hofman / 18.00-21.30 uur

– Poppentheatervoorstelling ‘Letterreis’
Een spannend verhaal met een goede afloop.
Doelgroep: Kinderen vanaf 4 jaar.

De allernieuwste theatervoorstelling van Figurentheater Ennadien heet Letterreis. De voorstelling is geïnspireerd op het boek Het Letterwinkeltje.
Het verhaal gaat over opa Brom, die een winkeltje heeft. Het staat er vol letters in alle soorten en maten. Iedereen koopt letters bij Opa Brom, van bakker tot koningin, letters voor winkelramen, naam- en uithangborden. Alleen de buurman kan geen letters kopen bij opa Brom. Hij komt uit een ander ver land. Daar hebben heel andere letters en opa verkoopt alleen gewone letters. Op een dag komt de koningin en die koopt alle letters van Opa. Als de winkel leeg is besluit hij om op reis te gaan, op zoek naar letters.
De muizen Mona en Toetje beloven zolang op het winkeltje te passen. Opa laat zijn vriendje goed verzorgd achter en vertrekt. Intussen krijgen de muisjes het steeds moeilijker want de poes van de buren ligt op de loer. Ze smacht naar een heerlijk muizenhapje. Uiteindelijke besluiten de muizen dat het mooi is geweest. Opa moet terug komen. Ze gaan samen aan het werk en vullen het winkeltje weer met letters. Met opa houden ze contact via de mail. Als opa Brom neemt poppenspeelster Ennadien de kinderen mee over de wereld, waarbij ze ontdekken dat er naast onze ‘eigenlandse’ letters ook geheimzinnige ‘anderlandse’ letters bestaan…
Deze interactieve theatervoorstelling sluit aan bij de ontluikende en beginnende geletterdheid van jonge kinderen en speelt in op hun belangstelling voor letters.

Geïnspireerd op het boekje: Het letterwinkeltje van Marianne Busser en Ron Schröder
Uitgeverij: House of Books B.V.
Bewerking: Ennadien Blink en Frouke van Zomeren
Muziek: Sanne Schaap en Ennadien Blink
Bewerking muziek en samenstelling: Ennadien Blink
Regie advies: Hans Schaap en Ans Boerwinkel
Decor: Ennadien Blink en Frouke van Zomeren
Lichtplan: Lichtpunt Groningen
Zondag / Akademietheater / Z21 / 13.15-14.00 uur

– Verhalenworkshop ‘Een liefdevol weerzien’
Vandaag gaat het gebeuren!

Valentijnsdag is al achter de rug en toch weet je het zeker: vandaag gaat het gebeuren! Er is iemand die geheel onverwacht op komt duiken. Jouw hoofdpersoon gaat het meemaken. Of ben je het toch zelf?
In deze schrijfworkshop creëer je, met behulp van korte opdrachten, de ideale omstandigheden voor een bijzondere ontmoeting. Hoe het uitpakt is nog een verrassing. Je personage gaat in korte tijd een eigen leven leiden. Docent is Jacqueline Lucas, schrijver en schrijfcoach.
Aanmelding via www.schrijfwerkplaats.nl of tel. (030) 2311858.
Zondag / Akademietheater / Workshoplokaal / 12.00-13.00 uur
(Bron: Festival Mooie Woorden)

Voor de volledige programmering, kijk op www.festivalmooiewoorden.nl