Agenda

Extra Voetlicht in de Balie!

De SLAA heeft in samenwerking met VPRO’s de Avonden besloten een 16e Voetlicht te organiseren op 3 juli aanstaande. 

Kom luisteren naar de live-opnamen, ditmaal onder leiding van Lotje IJzermans en met een uitstekende selectie aan proza, poëzie en muziek. Het waren 15 heerlijke Voetlichten, eigenlijk zou de Balie het daar (voor dit seizoen!) bij laten, maar vooruit, nog eentje om het af te leren.

Met medewerking van Paulien Cornelisse, Tonnus Oosterhoff, Ton Rozeman, Bernard Wesseling en muziek van Kensington.  En na afloop een cadeautje voor alle gasten!

Paulien Cornelisse is cabaretière en schrijft bestsellers over taal, maar ook proza. Eerder bij Cox Tales las ze het wonderlijke verhaal voor van een astronaut met groot lig-talent, ook deze avond zal ze een verse tekst voordragen.

Tonnus Oosterhoff won onlangs zeer terecht de P.C.Hooftprijs wegens zijn “talent (…) voor het vastleggen of liever gezegd juist beweeglijk maken van moeilijk benoembare sensaties.” (fragmentjuryraport). Online is zijn poëzie inderdaad bewegend te zien. Maar ook om te beluisteren is zijn werk van uitzonderlijke kwaliteit.

Ton Rozeman schrijft korte verhalen, geeft les in korte verhalen en promoot korte verhalen. Nu is hij bezig aan een roman; hier kun je lezen over zijn schrijfproces en de vragen die hij zich daaroverstelt. Kan je personages ergens de schuld van geven?

Bernard Wesseling is podiumdichter (in 2007 won hij de C. Buddingh’-prijs), schrijft korte verhalen en heeft twee romans op zijn naam staan. In deze laatste Voetlicht leest hij proza voor.

En tussendoor muziek van Kensington! Vier mannen, gitaren, woeste kapsels. En dat allemaal op een paar vierkante meter.

Na afloop is er dus een cadeautje voor elke gast om mee te nemen en een borrel; het is maar één keer de laatste Voetlicht van seizoen 11/12, tenslotte.

 

Dinsdag 3 juli
Aanvang 21:00 uur
De Balie