Agenda

Expositie Alice in Wonderland

21 mei 2009 t/m 1 november 2009

Het Museum van de Twintigste Eeuw brengt in de zomer van 2009 een bijzondere tentoonstelling over misschien wel het beroemdste sprookjesachtige verhaal aller tijden: Alice in Wonderland. Honderden boeken en tientallen speelfilms hebben het fantasievolle avontuur van Alice verteld. De expositie toont het hele verhaal over de auteur, over de echte Alice, over de Disney-tekenfilm en de vele boekuitgaven. Boeiend voor kinderen én hun (groot)ouders.
De expositie is via een konijnenhol te bereiken en bevat veel leuke en spannende onderdelen, zoals een Teaparty en een doolhof. Een waar avontuur voor kinderen, maar ook hun ouders zullen opkijken van alle wetenswaardigheden rond Alice. Wist u dat Alice echt heeft bestaan en dat de schrijver van het beroemde boek, Lewis Carroll, in zijn tijd een hele goede fotograaf was en ook de echte Alice heeft gefotografeerd! Dit, en veel meer, komt u te weten op deze tentoonstelling.
Op de expositie Alice in Wonderland zullen ook veel fragmenten van films te zien zijn. Uiteraard komt de bekendste Alice-film, de tekenfilm van Disney uit 1951, ook uitgebreid aan bod, maar u ziet ook de eerste speelfilm uit 1905. Als een voorproefje laten we hierboven de originele filmtrailer van de Disney-film zien.

Nog tot 1 november in Museum van de Twintigste Eeuw, in Hoorn.

Meer info: http://www.museumhoorn.nl