Agenda

Welke rol speelt eten in de literatuur?

Maandag 18 juni organiseert SLAA een avond over eten en literatuur.

Gerard Reve schreef over jus in De Avonden. Charlotte Mutsaers over vegetarisme in Koetsier Herfst en in De maagd Marino van Yves Petry gaat het om het eten van een ander mens. Eten in literaire werken is er niet alleen om de honger te stillen, maar ook om lust op te wekken, banden te smeden en gif door te mengen.

Reden voor een avond met eten en literatuur! Gastheer van deze avond  is Kees ’t Hart. Frits Lambrechts leest voor uit de prachtige bundel Brutus heeft honger van Mathijs Deen. De band Fauvist zorgt voor muziek. Gilles van der Loo en Hiske Versprille dragen niet alleen voor uit nieuw werk, maar  presenteren (in samenwerking met de keuken van Lab111) ook nog iets lekkers.

En, last but not least, leest de winnaar van de SLAA-verhalenwedstrijd diens verhaal over eten voor! (Thema ‘eten’, in de breedste zin van het woord, maximale lengte 1.000 woorden.) De winnaar wordt eeuwige roem beloofd en krijgt dus de kans zijn/haar verhaal live voor te lezen op deze avond. Waarna een interview volgt met Thuiseten van Het Parool en een ‘lekkere’ stapel boeken. In de jury zitten, behalve de SLAA, ook Nienke Denekamp (free-lance journalist, o.a. bij Het Parool) en Hiske Versprille.

Met: Kees ’t Hart, Frits Lambrechts, Gilles van der Loo, Hiske Versprille en de muziek van Fauvist.

maandag 18 juni / 20:00 / lab 111, kapel