15 juni 2012

Essaywedstrijd: Een boek als reisgenoot

gesponsorde bijdrage

Martha Gellhorn noemde Ernest Hemingway in haar reisboeken ‘de onwillige reisgenoot.’ In Amerika is net een serie van start gegaan over deze twee grootheden van de reisliteratuur. Hemingway & Gellhorn.

Literair Nederland nodigt lezers uit om een kort essay te schrijven over ‘het boek als reisgenoot’. De vraag is: wat is uw favoriete boek op reis en welke bestemming hoort daarbij? De spelregels zijn eenvoudig. Het maximaal aantal woorden is 400 en de inzending moet binnen zijn op 19 juli 2012. De winnaars worden bekend gemaakt in de nieuwsbrief van 20 juli. Natuurlijk kunt u ook een kort essay schrijven over uw favoriete reisschrijver.U kunt uw inzending insturen naar: boris@literairnederland.nl.

We hebben mooie prijzen beschikbaar. De drie beste inzenders krijgen een voucher van Wimdu.nl. en worden gepubliceerd op Literair Nederland.

Wimdu.nl is een online platform dat bed & breakfasts, privé-appartementen en allerlei andere accommodaties aanbiedt. Het motto van Wimdu is ‘Travel like a local’. Dit doen ze door niet alleen toeristische trekpleisters maar ook onbekende plekken te bezoeken. Plekken waar alleen ‘locals’ komen, maar die niet minder de moeite waard zijn. Wimdu.nl heeft accommodaties in steden over de hele wereld – van Antwerpen tot Kaapstad en van San Fransico tot Sydney – en zorgt ervoor dat reizigers iedere keer weer een authentieke en originele vakantie hebben.

Schrijf uw reisessay en win vouchers!

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De kunst van het niets doen reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met leven.

Lees meer