Essaywedstrijd: Een boek als reisgenoot

gesponsorde bijdrage

Martha Gellhorn noemde Ernest Hemingway in haar reisboeken ‘de onwillige reisgenoot.’ In Amerika is net een serie van start gegaan over deze twee grootheden van de reisliteratuur. Hemingway & Gellhorn.

Literair Nederland nodigt lezers uit om een kort essay te schrijven over ‘het boek als reisgenoot’. De vraag is: wat is uw favoriete boek op reis en welke bestemming hoort daarbij? De spelregels zijn eenvoudig. Het maximaal aantal woorden is 400 en de inzending moet binnen zijn op 19 juli 2012. De winnaars worden bekend gemaakt in de nieuwsbrief van 20 juli. Natuurlijk kunt u ook een kort essay schrijven over uw favoriete reisschrijver.U kunt uw inzending insturen naar: boris@literairnederland.nl.

We hebben mooie prijzen beschikbaar. De drie beste inzenders krijgen een voucher van Wimdu.nl. en worden gepubliceerd op Literair Nederland.

Wimdu.nl is een online platform dat bed & breakfasts, privé-appartementen en allerlei andere accommodaties aanbiedt. Het motto van Wimdu is ‘Travel like a local’. Dit doen ze door niet alleen toeristische trekpleisters maar ook onbekende plekken te bezoeken. Plekken waar alleen ‘locals’ komen, maar die niet minder de moeite waard zijn. Wimdu.nl heeft accommodaties in steden over de hele wereld – van Antwerpen tot Kaapstad en van San Fransico tot Sydney – en zorgt ervoor dat reizigers iedere keer weer een authentieke en originele vakantie hebben.

Schrijf uw reisessay en win vouchers!

Recent

19 oktober 2018

De man die wachtte

18 oktober 2018

Een strijdbare vrouw

17 oktober 2018

Snippers vol belofte

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 oktober 2008

Kwetsbare poëzie

Recensie door Wouter

De nieuwe bundel van dichter en journalist Hilbrand Rozema kent lange zinnen van weinig woorden. En zoals een Groninger betaamt, heeft die aan een half woord genoeg. Hoewel, weinig halve woorden, want Rozema floreert in taligheid. Dit brengt enerzijds prachtige constructies met zich mee, zoals de eenvoudige maar prachtige beginzinnen van de vierdelige cyclus ‘Losgeregende bloesems’: ‘Het licht van de zon / op de losgeregende bloesems.’

Lees meer