Essaywedstrijd: Een boek als reisgenoot

gesponsorde bijdrage

Martha Gellhorn noemde Ernest Hemingway in haar reisboeken ‘de onwillige reisgenoot.’ In Amerika is net een serie van start gegaan over deze twee grootheden van de reisliteratuur. Hemingway & Gellhorn.

Literair Nederland nodigt lezers uit om een kort essay te schrijven over ‘het boek als reisgenoot’. De vraag is: wat is uw favoriete boek op reis en welke bestemming hoort daarbij? De spelregels zijn eenvoudig. Het maximaal aantal woorden is 400 en de inzending moet binnen zijn op 19 juli 2012. De winnaars worden bekend gemaakt in de nieuwsbrief van 20 juli. Natuurlijk kunt u ook een kort essay schrijven over uw favoriete reisschrijver.U kunt uw inzending insturen naar: boris@literairnederland.nl.

We hebben mooie prijzen beschikbaar. De drie beste inzenders krijgen een voucher van Wimdu.nl. en worden gepubliceerd op Literair Nederland.

Wimdu.nl is een online platform dat bed & breakfasts, privé-appartementen en allerlei andere accommodaties aanbiedt. Het motto van Wimdu is ‘Travel like a local’. Dit doen ze door niet alleen toeristische trekpleisters maar ook onbekende plekken te bezoeken. Plekken waar alleen ‘locals’ komen, maar die niet minder de moeite waard zijn. Wimdu.nl heeft accommodaties in steden over de hele wereld – van Antwerpen tot Kaapstad en van San Fransico tot Sydney – en zorgt ervoor dat reizigers iedere keer weer een authentieke en originele vakantie hebben.

Schrijf uw reisessay en win vouchers!

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer