Enquête over Nederlandstalige literaire canon 2022

Een aantal organisaties heeft zich opgeworpen om 20 jaar na de canonenquête die georganiseerd werd door de toenmalige stichting DBNL, weer een Literaire Canonenquête te houden.

Welke boeken doen er écht toe? U wordt uitgenodigd om mee te praten over de Nederlandstalige literaire canon in de Canonenquête 2022. Met deze enquête wil de organisatie de discussie openen over de rollen en functies die een canon anno 2022 kan hebben, én natuurlijk de lastigste vraag beantwoorden: welke werken behoren volgens u tot die Nederlandstalige canon? De enquête sluit op 19 juni 2022 en de uitslag wordt bekend gemaakt in de Week van het Nederlands, die start op 1 oktober 2022. Meer informatie is te vinden op de website van het Canonfestival.

Het organisatie comité bestaat uit: de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren, de Nederlandse Taalunie, het NL-Lab, de Raad voor de Neerlandistiek en het Platform voor de Neerlandistiek en de KB (DBNL).

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

27 mei 2014

Literaire true crime van groot formaat.  Literaire true crime van groot formaat. 
Recensie door Astrid van Wijngaarden

De lugubere titel is er een die je niet direct bij haar zou verwachten: ‘Moord in de bloedstraat & andere verhalen’. Is hier een andere Van der Zijl aan het werk dan de veelgeprezen biograaf van Anna, Bernhard en Heineken.

Dit delen: