Elf ? Daniël Rovers

Een ode aan de vriendschap

Voor Elf heeft Daniël Rovers een originele opzet gekozen. Het boek gaat over elf personen die een bestaan proberen op te bouwen in Brussel. Niet altijd met evenveel succes. Zekerheden zijn er amper in hun leven. Ze hebben allemaal één ding gemeen, het zijn de vrienden en vriendinnen van de verteller. Ze komen in elkaars leven voor zonder het van elkaar te weten.

In elf hoofdstukken legt de verteller hun bestaan nauwgezet vast. Door hun voorliefdes, ergernissen en overtuigingen te beschrijven toont hij wie ze zijn. Vaak op bewonderende toon, soms bezorgd of met milde ironie, maar steeds liefdevol. Hij koestert hun talenten en gebreken, hun verlangens en hun angsten, om hen te beschermen tegen de meedogenloos voortschrijdende tijd. Want ooit gaan ze dood, en als er niemand meer in leven is die hen gekend heeft, zijn ze voorgoed verdwenen.

Daniël Rovers (Zelhem, 1975) publiceerde eerder de essaybundel Bunzing en De figuur in het tapijt, zijn proefschrift over zes hedendaagse Nederlandse auteurs. Tot 2008 woonde hij in Brussel, sindsdien in Amsterdam.

Elf
Een ode aan de vriendschap

Auteur: Daniël Rovers
Verschenen bij: Uitgeverij Wereldbibliotheek (2010)
Prijs: € 17,90

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer