Een verhaal over het lichaam van Robert Hass

Een verhaal over het lichaam – Robert Hass neemt je mee op wandelingen en zwerftochten door de bergen, hij deelt zijn observaties van bloemen, grassen, kruiden en geuren. Herinneringen aan gebeurtenissen uit zijn jeugd spelen in Een verhaal over het lichaam een opvallende rol. Mislukte verhoudingen, overspel en huwelijksbreuken contrasteren met vreedzame taferelen van huiselijke aard. De gedichten van Robert Hass bewegen zich tussen het autobiografische en het autonome in: het persoonlijke wordt veralgemeend. Daardoor raakt de lezer betrokken bij situaties die we ‘intiem’ kunnen noemen. Vrienden, familie en geliefden worden met hun voornaam in de tekst opgevoerd en aan de lezer ‘voorgesteld’. Het is vooral de stijl van Hass ? een combinatie van directheid, intelligentie, virtuositeit, levendigheid en lichtvoetigheid ? die hem een van de toegankelijkste en meest bewonderde dichters van deze tijd maakt.

Robert Hass (San Francisco, 1941) is de auteur van vijf dichtbundels. Zijn werk is veelvuldig bekroond, zijn laatste titel, Time and Materials, met de Pulitzer Prize voor poëzie in 2008. Van 1995 tot 1997 was hij ‘Poet Laureate’ van de Verenigde Staten. H.C. ten Berge selecteerde een aantal gedichten van Robert Hass en bracht ze samen in de bundel, Een verhaal over het lichaam.

   ‘Er is geen levende dichter met meer talent dan Robert Hass.’ Atlantic Monthly

‘Robert Hass’ gedichten zijn feilloos, en schenken verademing, vernieuwing en inspiratie.’ San Francisco Chronicle

Een verhaal over het lichaam
Robert Hass
Gekozen en vertaald door H.C. ten Berge
Paperback, 187 p.
ISBN 9789029086813
Prijs € 24,95

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer