Een soort familie – Kees van Beijnum

Eind jaren tachtig, een klein dorp aan de Waddenzee. Het leven van de ouders van Teun staat in het teken van de grote idealen. Het gezin offert er alles voor op. Maar wat betekent dat voor Teun en zijn oudere broer? Ieder op geheel eigen wijze proberen de jongens, regelmatig doelwit van pesterijen, op school en op straat te overleven. Als de broer zijn ouders en hun idealen radicaal de rug toekeert, raakt het gezin ontwricht. Een soort familie is een vernuftig, aangrijpend verhaal over loyaliteit en liefde.

Kees van Beijnum (1954) is de auteur van een groot aantal succesvolle boeken waarvan er vele genomineerd werden voor nationale literaire prijzen. Zijn bekendste boeken zijn Dichter op de Zeedijk, De oesters van Nam Kee en Paradiso.
Behalve romancier is Van Beijnum ook scenarist. Hij schreef onder andere De langste reis (1996), gebaseerd op de ontvoering van Gerrit-Jan Heijn, Maten over het Dutchbat-gedrag in Bosnië en De zwarte meteoor (naar het boek van Tom Egbers) en het scenario voor de verfilming van zijn eigen boek Dichter op de Zeedijk.

Een soort familie

Auteur: Kees van Beijnum
Verschenen bij: Uitgeverij De Bezige Bij
Prijs: € 24,90

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer