Eén jaar Jong Literair Nederland!

door de redactie

Vandaag is het een jaar geleden dat Literair Nederland startte met Jong Literair Nederland. Met andere woorden: Jong Literair Nederland viert haar eerste verjaardag!

Waar staan we nu?

Wekelijks publiceren we drie tot vijf recensies, tweewekelijks een nieuwe column, zo nu en dan een interview, elke week nieuwe boeken in de Jonge Oogst, en de titels die in de klas gelezen kunnen worden, komen aan de orde in de rubriek Jonge Oogst Speciaal.

Er is een groeiende groep selecte kinderboekliefhebbers die voor Jong Literair recenseren. Een aantal van hen schrijft ook voor Literair Nederland.

We worden gesteund door een deskundige Raad van Aanbeveling (Liselotte Dessauvagie, Helma van Lierop-Debrouwer, Aad Meinderts en Oliver Schmidt-Reps).

De kinderboekenwereld heeft er echt een speler bij, en daar zijn wij trots op!

Winactie

Ter gelegenheid van die eerste verjaardag gaat er vandaag, vrijdag 15 december, aan het eind van de middag via het Instagram van Jong Literair Nederland een winactie van start. Kijk op onze Insta-pagina, waar we inmiddels bijna 1000 volgers hebben, en doe mee!

Cadeautje

Wilt u ons met een verjaardagscadeautje steunen? Klik dan hier of op de rode knop hier onder.
Jong Literair Nederland is net als Literair Nederland een vrijwilligersorganisatie en is voor een belangrijk deel afhankelijk van de steun van bezoekers.

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

26 december 2023

Beste boeken van 2023

26 december 2023

Een oeverloos bestaan

22 december 2023

Zoektocht naar Nataraja

Literair Nederland - 10 jaar geleden

02 januari 2014

Ontroerende bundel met gewaagde titel Ontroerende bundel met gewaagde titel
Recensie door Albert Hogeweij

Als er een prijs bestond voor de gewaagdste titel voor een dichtbundel zou Nog een grap, de laatste van Nachoem M. Wijnberg, die haast niet kunnen ontlopen. De verhouding tussen poëzie en grappen is immers een moeizame sinds Remco Camperts misprijzends oordeel: ‘Sinds Buddingh’/ verwachten veel mensen/ van poëzie/ een avondje lachen.// Dat is geen vooruitgang/ geloof ik/ maar eerder een stap achteruit.’