Agenda

Dubbele boekpresentatie te Zierikzee, Verhalenbundels Johan Everaers en Jan J.B. Kuipers

Agenda

Zondag 20 januari wordt in het Stadhuismuseum te Zierikzee een boekpresentatie gehouden van twee auteurs. De verhalenbundels Het Grote Gedicht van Johan Everaers en Een ramp van 5000 tekens van Jan J.B. Kuipers, worden uitgegeven door uitgeverij Liverse te Dordrecht.

Johan Everaers ( Dirksland 1949) publiceert met regelmaat artikelen en verhalen in diverse tijdschriften. De dertig verzamelde verhalen in Het Grote Gedicht verschenen eerder in Sterna, Leskimo, het literaire periodiek Ballustrada en in het Franse Action Poétique. Het titelverhaal Het Grote Gedicht is geïnspireerd op een kunstwerk met de gelijknamige titel van Sigurdur Gudmundsson dat zich bevindt in de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam. Met zijn verhaal In het huis won Everaers onlangs de eerste prijs van een verhalenwedstrijd georganiseerd door Literairnederland.nl.

In de verhalen, reisverhalen en essays van Jan J.B. Kuipers gaat het doorgaans om de kleinheid en onmacht van de individuele mens versus de onuitroeibaarheid van de Mythe. Kuipers (1953) was stadsdichter van Middelburg en publiceerde meer dan 50 boeken voor volwassenen en kinderen, zowel fictie als non-fictie.

Tijdens de boekpresentatie draagt de dichter Kees Klok voor uit eigen werk en is er muziek van Jan Verschoore. Ton Brandenbarg, voormalig directeur Zeeuwse Bibliotheek, neemt de eerste exemplaren in ontvangst.

 

Het programma begint om 14.30 uur
Stadhuismuseum te Zierikzee