Agenda

Domestic Landscapes – Bert Teunissen

Domestic Landscapes – Bert Teunissen | 08.03.09 – 05.04.09

Tijdens Tefaf Maastricht heeft Centre Céramique de schilderachtige fototentoonstelling Domestic Landscapes van fotograaf Bert Teunissen in huis.

Domestic Landscapes toont vertederende, poëtische, en tegelijkertijd zeer herkenbare, alledaagse beelden van mensen in hun huiskamers of keukens.

Teunissen (Ruurlo 1959) reisde meer dan 10 jaar door Europa, op zoek naar de sfeer die hij kende van zijn ouderlijk huis in de Achterhoek. Het resultaat is een serie tijdloze portretten van mensen in de vertrekken waar ze de meeste tijd doorbrengen, ruimtes die over de jaren heen het landschap van hun leven zijn gaan vormen. Alle ervaringen, herinneringen en verlangens liggen besloten in de voorwerpen die hen omringen. Teunissen fotografeert in kleur en uitsluitend bij natuurlijk licht; het is juist deze lichtval in het interieur die de atmosfeer bepaalt die hij zoekt. Het licht en de atmosfeer in zijn beelden roepen herinneringen op aan schilderijen als die van Hollandse meesters als Vermeer en Pieter de Hoogh. (Centre Céramique)

Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV Maastricht | http://www.centreceramique.nl/