Agenda

Dichtersfestival voor Remco Camperts 80ste verjaardag

Op 15 augustus organiseert Athenaeum Boekhandel in samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij een dichtersfestival vanwege Remco Camperts tachtigste verjaardag. De Bezige Bij brengt ook drie gelegenheidsbundels uit.

Het dichtersfestival is een voor iedereen toegankelijke, feestelijke bijeenkomst voor Remco Campert. De middag begint om 16 uur buiten op het Spui in Amsterdam. 25 dichters uit binnen- en buitenland maken er hun opwachting, onder wie Bernlef, Mark Boog, Neeltje Maria Min, Hagar Peeters, Victor Schiferli, Rob Schouten, Menno Wigman en Kees van Kooten.

Zij zullen het gedicht voordragen dat zij hebben geschreven speciaal voor Poëzie is een daad. Gedichten voor Remco Campert, een bundel in opdracht van De Bezige Bij voor Camperts tachtigste verjaardag. Aan het slot van de bijeenkomst zal Remco Campert zelf optreden. Camperts eigenlijke verjaardag was op 24 juli.

Naast Poëzie is een daad zullen nog twee nieuwe bundels het levenslicht zien. Dichter is een 768 pagina’s tellende verzamelbundel. Voor deze editie werd het boek aangevuld met de bundels Ode aan mijn jas (1997) en Nieuwe herinneringen (2007). Daarnaast zijn drie romans van Campert gebundeld in Vurrukkulluk: Het leven is Vurrukkulluk (1961), Liefdes schijnbewegingen (1963) en Tjeempie! Of Liesje in Luiletterland (1968). (Bron: (c) Hannah J. Morrison, Boekblad)