Agenda

Dichters in de Prinsentuin met klinkende namen

Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin is aan zijn 19e editie toe. Ook dit jaar heeft de organisatie weer veel  moois en actueels de Prinsentuin binnen gehaald. Het festival verwelkomt dit jaar maar liefst 64 dichters uit Nederland, België, Macedonië en Groot Brittannië.


Van Gilgamesj via Macedonië en UK naar Mars

Zoals Den Bosch zijn Verkadefabriek heeft, is er in Groningen de welklinkende Puddingfabriek, waar theater het overgenomen heeft van de productie van zoete lekkernijen. Het festival wordt dan ook geopend in de Puddingfabriek. Er zal een reis door de geschiedenis van de poëzie gemaakt worden via het oudste gedicht ter  wereld en in het Arabisch van het Gilgamesj-epos. Om via de Engelse dichter Kim Moore en de Macedonische Lidija Dimkovska terecht te komen in de toekomst.


Muziek

Naast poëzie is er tijdens het festival ook muziek. Op zaterdagavond 23 juli treedt de jazzformatie Tin men and the Telephone op. De band experimenteert in haar muziek veel met taalstructuren en maakt speciaal voor Dichters in de Prinsentuin een apart programma met poëzie en experimentele muziek.
En overdag zijn er dan de beroemde optredens van dichters, in de Prinsentuin. De befaamde “loofgangen” van de Prinsentuin vormen het hart van het festival: als bezoeker loop je langs een soort poëzieloketjes (een “gat in de haag”, zoals K. Schippers het heel dichterlijk verwoordde) waar alle deelnemende dichters hun werk voordragen.

Alle dichters hier noemen is teveel, maar vooruit een voorschot op de namen om je te verheugen: Jan Willem Anker, Edna Azulay, Hannah van Binsbergen, Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Pim Cornelussen, Maarten van der Graaff, Jonathan Griffioen, Erik Jan Harmens, Maarten Inghels, Sigrid Kingma, Ester Naomi Perquin, Hagar Peeters, Jean Pierre Rawie, Rosa Schogt en Liza Spit.

index

Dichters in de Prinsentuin wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG).
Op www.slaggroningen.nl meer nieuws en de Groningse literaire agenda.

 

 

 

 

 

22 juli 2016
t/m
24 juli 2016
Prinsentuin / Puddingfabriek
Groningen