Agenda

Dichters Huub Beurskens en Wiel Kusters in gesprek

Zondag 17 mei, 14.30 uur in Centre Céramique, Maastricht. Toegang gratis, reserveren bij de klantenservice van Centre Céramique

Steen en been – De dichters Huub Beurskens en Wiel Kusters met elkaar in gesprek
In het kader van het Darwinjaar organiseert Centre Céramique een bijeenkomst over poëzie en prehistorie, fossielen, de Tegelse ‘kleikoelen’, de Solorivier op Java en het Zuid-Limburgse carboon.

Beide dichters – de een afkomstig uit Tegelen, de ander uit Kerkrade – tonen zich al sinds hun vroegste werk, midden jaren zeventig, gefascineerd door de diepte van de tijd, zoals die zichtbaar wordt in fossielen en in de gelaagdheid van de bodem waarop we leven. Of het nu gaat om versteende varens of restanten van een prehistorische zegelboom of over fossiele resten van dieren, de poëzie is bij dit alles niet ver. In 1983 kwamen ze vanuit deze wederzijdse herkenning tot een gezamenlijk poëzieproject, de bundel Het graf van Dubois, gewijd aan de uit Eijsden afkomstige paleontoloog Eugène Dubois (1858-1940). De ontmoeting tussen beide Limburgse schrijvers sluit aan bij de presentatie ‘Van schepping tot gedicht: de Mosasaurus, Charles Darwin en Eugène Dubois’ op de 4e verdieping van Centre Céramique met originele publicaties. (bron: Centre Céramique)

Lees meer en reserveer: http://www.centreceramique.nl/