Agenda

Dichters gezocht voor nieuwe editie 'Brabant Gedicht'

Begin 2012 vindt in ‘s-Hertogenbosch en Leuven de achtste editie plaats van Brabant Gedicht. Dichters uit de Nederlandse provincie Noord-Brabant en de Belgische provincie Vlaams Brabant strijden dan om de titel ‘beste Brabantse dichter 2012′. Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch roept talentvolle dichters op om zich aan te melden voor deze internationale gedichtenwedstrijd. Wie kans wil maken op het prijzengeld van € 250,- kan zich tot zondag 1 januari 2012 aanmelden.

Brabant Gedicht is een gedichtenwedstrijd voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar, die in (Nederlands of Vlaams) Brabant geboren zijn of er wonen. Voor deelname dient men zich aan te melden vóór zondag 1 januari 2012. Stuur vier gedichten, adresgegevens en een korte bio- en bibliografie te naar: brabantgedicht@bibliotheekdenbosch.nl
De eerste tien inzenders krijgen een workshop ‘performance’ aangeboden.

Op vrijdag 27 januari, daags na Landelijke Gedichtendag, vindt in stadsBieb Centrum de Nederlandse voorronde plaats. Acht geselecteerde dichters dragen dan voor uit eigen werk onder het toeziend oog van een deskundige jury. Deze jury bepaalt welke vier dichters het in de finale opnemen tegen elkaar én hun Vlaamse medefinalisten. De finale vindt zaterdag 3 maart plaats in Leuven.

Brabant Gedicht is een samenwerking van de bibliotheken in de zustersteden ‘s-Hertogenbosch en Leuven.