Agenda

Deventer Boekenweek 16 t/m 26 maart

Een klinkend boekenweekprogramma in Deventer

In Deventer Boekenstad kunnen mensen zich in maart tien dagen uitleven. Een literair festival op zondag 20 maart en negen dagen optredens, lezingen, films en muziek-theater in een gevarieerd boekenweekprogramma.
Ieder jaar buigen de culturele instellingen, bibliotheken, boekenbranche in Deventer zich over de invulling van deze traditionele week voor liefhebbers van lezen en literatuur. CPNB – Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek stelt ieder jaar het thema vast. In 2011 is Het motto is Curriculum Vitae – Geschreven portretten. Het is een mooi programma geworden. Op zondag 20 maart is er een literair festival in Deventer dat jaarlijks veel bezoekers van buiten de regio trekt. Diegenen die in het bezit zijn van het boekenweekgeschenk kunnen gratis per trein naar Deventer reizen.
Het festivalprogramma van dit jaar omvat tal van lezingen tegelijkertijd in de vijf zalen van de Deventer Schouwburg. De Stichting Deventer Boekenweek is organisator, maar laat zich leiden door een 12-tal enthousiaste culturele programmeurs van de betrokken organisaties.
Niet alleen uitstekende schrijvers en biografen komen naar Deventer ook presentatrice Mieke van der Weij is aanwezig en zal met hen aan het eind van de zondagmiddag met hen in gesprek gaan over het boekenweekthema. In een van de zalen is het thema familiegeschiedenissen en treden achter elkaar Suzanna Jansen, Judith Uyterlinde en Judith Koelemeijer op. In de andere zalen zien we optredens van Cees Fasseur, Wim Hazeu, Nellek Noordervliet en Tom Lanoye. VWO Leerlingen van het Etty Hillesumlyceum ? Het Vlier presenteren acht gefilmde levensportretten van Deventenaren en er is een boeken- en antiquarenmarkt.
De feestelijke opening van de Deventer Boekenweek vindt plaats op woensdag 16 maart bij Praamstra om 17.30 uur. Gedurende de tien literaire dagen zijn er diverse activiteiten bij de deelnemende organisaties: o.a. filmhuis, bibliotheken, podia, Kunstenlab en Studium Generale (Saxion). We kunnen kennismaken met het leven van bekende en minder bekende figuren. Van Che Guevera, Albert Verweij en Kitty van Vloten tot Toon Hermans en Herman de Coninck. Kijk voor het complete boekenweekprogramma op:

Zondagboekenfestival, 13.00-17.00 uur Deventer Schouwburg/filmhuis De Keizer € 10,00 Tot 14 jaar € 5,00
Boekenstad Deventer bruist van 16 t/m 26 maart zie: href=”http://www.literairnederland.nl/2011/03/02/deventerboekenweek.nl16-tm-26-maart/”> www.deventerboekenweek.nltwitter.com/@devboekenweek