Agenda

Derde seizoen Barts Boekenclub van start met Auke Kok & Pauline Slot

Het derde seizoen van Barts Boekenclub opent met journalist, columnist en schrijver Auke Kok naar aanleiding van zijn laatste boek 1936. Wij gingen naar Berlijn.  Tachtig jaar na dato beschrijft hij het fascinerende verhaal van de Nederlandse deelnemers tijdens de zogenaamde  ‘Hitlerspelen’. Kok zoemt in op de belevingswereld van diegenen die betrokken waren bij de Spelen van ’36, zoals  ‘Keizerin van Berlijn’ Rie Mastenbroek, en laat zien wat de tragische gevolgen waren voor sommige Nederlandse  atleten.

9200000057981258Schrijfster  Pauline Slot komt praten over haar roman Dood van een thrillerschrijfster. Waarin Selma Hoogstins  die in Griekenland schrijfretraites organiseert, aspirant schrijvers begeleidt. Onder hen is Esther Noordvlucht, een bekend en  gelauwerd  thrillerschrijfster die op het strand de dood vindt. Het boek is een feest der herkenning voor iedereen die ook maar een beetje op de hoogte is van wat er zich  afspeelt in literatuurland en biedt aanknopingspunten voor een gesprek over het schrijversvak, de commerciële, harde, wereld achter het boek en over de irritante neiging van sommige literaire schrijvers om hun geestelijke arbeid tot kunstvorm te verheffen.

Muziek wordt verzorgd door muziektrio En Vrac met nummers geïnspireerd op de boeken  van  Auke Kok en Pauline Slot. Verder die avond natuurlijk de Hebban Proza Pitch, hét podium in Amsterdam voor jong literair talent.

Barts Boekenclub is een  initiatief  van Paul Haenen, Dammie van Geest en historicus en presentator Bart Gielen. Ook in het  derde seizoen blijft de Boekenclub laagdrempelig, niet oppervlakkig, alles behalve elitair en bijzonder leuk voor mensen die niet van  literaire voorstellingen houdt. Na het programma is er in het theatercafé van Het Betty Asfalt Complex de gelegenheid om na te praten,  schrijvers te ontmoeten en hun werk aan te schaffen.

www.bettyasfaltcomplex.nl

 

 

28 september 2016
Aanvang: 20.30
Het Betty Asfalt Complex
Amsterdam