Agenda

Debutantenbal

Titaantjes, opgroeien in de letteren’ is het thema van de Boekenweek die op 10 maart begint. Op die avond vindt ook het Debutantenbal plaats,: vijf jonge auteurs, Hanna Bervoets, Thomas Heerma van Voss, Philip Huff, Franca Treur en Maartje Wortel presenteren zich aan het publiek en vertellen aan criticus en ooit-zelf-gedebuteerde Arie Storm hoe zij zichzelf zien als schrijver. Wat zeggen begrippen als literatuur en poëtica hen nog, is schrijven voor hen een bittere noodzaak of een manier om in de schijnwerpers te staan? En welke rol spelen de nieuwe social media bij het bereiken van hun publiek? 

Omdat deze debutanten volgens organisatoren SLAA en De Balie nog maar net met hun kopje boven de literaire pootaarde uitsteken, hebben ze veel aandacht en liefde nodig voor ze tot volle wasdom komen. Een volle Balie zal zeker tot hun groei bijdragen en in de Bijbel stond het al: wie zaait zal oogsten. Daarom krijgt iedereen die nu een kaartje koopt voor het Debutantenbal op 10 maart een uniek ‘Debutantenstekje’ dat meegroeit met de schrijvers zelf.

Stekje is woensdag 10 maart af te halen bij de Boekentafel in de foyer. Wie wil kan zijn of haar stekje laten signeren door een van de auteurs.

Organisatie: SLAA en De Balie
Plaats: De Balie, Amsterdam
Datum: 10 maart
Aanvang:  20.00 uur
Kaartjes:  http://www.debalie.nl/artikel.jsp?podiumid=SLAA&articleid=334817  of telefonisch 020 5535100 (16-17 uur)
Toegangsprijzen: € 10,-;  € 8,- met CJP/Stadspas/65+; € 5,- studenten