Agenda

Debatavond in De Balie over 'Generatie IK LIT. Schrijven is hip!'

Agenda

Jonge schrijvers trekken zich niets aan van de crisis in de boekenbranche; publiceren willen ze. En uitgevers ontketenen een ware hausse door  jonge debutanten als popsterren te lanceren. En is het zo dat schrijven, het schrijverschap, voorleesavonden en boekenclubjes hip zijn?

Wie zijn deze jonge schrijvers, waar schrijven ze over en representeren zij de stem van hun generatie? Zijn het rolmodellen, smaakmakers, rebellen of is er slechts sprake van een klein groepje Amsterdamse hipsters die enkel en alleen voor hun eigen peergroup schrijven?

Het merendeel van deze debuutromans lijkt een afspiegeling te zijn van het privéleven van de jonge schrijver. Is dit ook meteen  typerend voor Generatie IK: een generatie die alleen maar over zichzelf  kan schrijven? Betekent het een gebrek aan visie, engagement en maatschappelijke betrokkenheid ? Of leidt de enorme preoccupatie met de IK tot een over zelfbewustzijn en zelfrelativering die de durf en bravoure  om een groter verhaal te vertellen bij voorbaat nekt?

Tijdens deze avond gaan we in debat met jonge schrijvers, uitgevers, fans en criticasters. Met Johan Fretz, Maurice Seleky, Wytske Versteeg, Joost de Vries en Olga Kortz.

 

Debatavond in De Balie
do. 21 februari
aanvang: 20.00 uur
Tickets