De zomerboeken van Mathijs van den Berg

Zomerlezen

Medewerkers van Literair Nederland en hun boeken die meegaan op vakantie of tijdens zomerse dagen in eigen tuin gelezen worden.

Mathijs van den Berg leest deze zomer:

Charles Baudelaire – Mijn hoofd is een zieke vulkaan
Ted Hughes – Kraai
Lucebert – Vaarwel achtergelaten gedichten
Lieneke Frerichs – Nescio, Leven en werk van J.H.F. Grönloh
Matthijs van Boxsel – De topografie van de Domheid

 

‘Baudelaire is het prototype van de gekwelde dichter. Zijn brieven zullen hierover hopelijk meer inzicht verschaffen. Verder vind ik Kiki Coumans een geweldige vertaler. Dichter Ted Hughes is als persoon omstreden en daarom extra interessant. In deze bundel opent hij de krochten van zijn ziel. De vondst vorig jaar van vroege gedichten van Lucebert was een sensatie. Ik ben benieuwd of ze dezelfde kwaliteit hebben als zijn hoofdwerk. Nescio is een van mijn lievelingsschrijvers. Ik verheug me op onbekende anekdotes en uitspraken. Door zijn unieke invalshoek biedt  ‘domgeer’ Matthijs van Boxsel in zijn werk een verrassende kijk op mens en maatschappij en prikkelt daarmee de geest.’

 

Lees meer over Mathijs van den Berg

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

22 april 2024

Morbide schoonheid

Literair Nederland - 10 jaar geleden

23 april 2014

Een Ming-vaasje met een barstje Een Ming-vaasje met een barstje
Recensie door Adri Altink

Op 13 mei 2013 wordt Milo geboren. Een prematuur na een zwangerschap van 26 weken en één dag. Hoe groot is de kans dat zo’n wezentje ter grootte van een mannenvoet en nog lichter dan een pak suiker het haalt?

Dit delen: