Agenda

De wereld vergaat volgens Grunbergs Apocalyps

Agenda

Arnon Grunberg in gesprek met astrologe Sanny Fortuin, psycholoog Pim Scholte historicus Bob de Graaff en Zevendedagsadvent Reinder Bruinsma over het einde der tijden. Samen met hen onderzoekt Grunberg waarom de mens al zo lang behoefte heeft aan een eindetijdsbesef.

In Grunbergs onlangs uitgekomen verhalenbundel Apocalyps is het einde voortdurend nabij. Het gevaar kan zich schuilhouden in de eigen woonkamer, of iemands wereld wordt verwoest door een familielid, een priester, een geliefde, een kind, huisdier of collega: niemand is veilig in Grunbergs omineuze universum. Waarom zou dan zoiets belangrijks als de apocalyps overgelaten worden aan Maya-adepten, Jehova’s Getuigen, Zevendedagsadventisten, astrologen en andere doemdenkers wanneer schrijvers als Arnon Grunberg het einde der tijden als geen ander via het dagelijks leven weet te verbeelden?

De wereld vergaat en dat wordt gevierd. Op 10 november wordt er afscheid genomen van de wereld zoals we die kennen. Maar op wat voor manier? Zeker is dat er apocalyptische muziek is van dj-duo Quartier Mustache.

Zondag 10 november
aanvang 16:00 uur
De Melkweg