Agenda

De wegen van Couperus in Pulchri te Den Haag

Agenda

Op 10 juni 2013 is het honderdvijftig jaar geleden dat Louis Couperus (1863-1923) in Den Haag werd geboren. Het literaire tijdschrift Extaze, dat is vernoemd naar een van zijn romans, laat dit jubileum vanzelfsprekend niet aan zich voorbij gaan.

De nieuwe editie van Extaze zal zoals gewoonlijk gepresenteerd worden in Pulchri Studio en staat deze keer geheel in het teken van leven en werk van Couperus. Het is een extra dik thema nummer (128 p.) waarvan alle bijdragen, van proza tot poëzie en de artikelen in het teken staan van De wegen van Couperus. Over de reizen in de tijd (in zijn historische romans), de reizen in de ruimte (zijn eigen reizen), de plaatsen in zijn Haagse romans, de plaatsen waar hij zelf heeft gewoond, de wegen die zijn literaire motieven inslaan, zijn ways of life.

Het programma bevat onder meer:
Gedichten van Couperus op muziek gezet door Jankobus Seunnega (gitaar en zang)
Column van Jan Paul Bresser,John Sillevis over de dandy Louis Couperus, korte lezing door Hans Franse over Couperus’ Italiaanse reizen en enkele scenes uit de toneelbewerking van Couperus’ Extaze door Manon Barthels.

Presentatie is in handen van Cor Gout.

 

18 april
Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
Den Haag
Aanvang 20.00 uur
Entree € 2,-