"De valk" van Kester Freriks gekozen tot mooiste boekomslag 2008

Boekverkopers kozen De valk van Kester Freriks tot Het Mooiste Boekomslag van 2008. Het omslag werd ontworpen door Anneke Germers voor Athenaeum – Polak & Van Gennep.

Het is al weer het achtste jaar dat Boekblad en Stichting De Best Verzorgde Boeken deze verkiezing organiseren. Een jury van zeven boekverkopers maakte een voorselectie van twaalf boeken. Dit jaar ging het daarbij om het omslag van full-text boeken zoals proza, poëzie en thrillers. Foto- en prentenboeken waren dit jaar uitgesloten van deelname.

“Het verbeelden van tekst of het presenteren van een auteur zijn de disciplines waar we het bij het Mooiste Boekomslag vooral over willen hebben.”

De selectie werd nader toegelicht in Boekblad Magazine. Boekverkopers konden tot 28 januari hun stem uitbrengen op internet.

Het winnende omslag is bekend gemaakt op 2 februari tijdens Vers voor de Pers. Van ontwerpster Anneke Germers behoorden naast ‘De valk’, nog twee andere boeken tot de genomineerden, ‘Heren van de thee’ en ‘Die zomer’. (Boekendingen)

Het winnende boekomslag:

Recent

17 juli 2018

Legenden en leven

Literair Nederland - 10 jaar geleden

27 augustus 2008

Novelle met een verslavende spanning

Het feit dat eenvoud loont, bewijst Remco Campert met zijn literaire oeuvre waarin je nooit tegen zelfs een sprankje van het literaire intellectualisme van bijvoorbeeld Simon Vestdijk aanloopt. Campert hanteert de zeer directe stijl van de gewone Nederlander en is verder wars van allerlei decor en sfeerbeschrijvingen door middel van eclatante literaire uitweidingen . Hoewel het niet duidelijk is hoeveel aspirant auteurs zich hebben willen bedienen van de stijl van Campert, doet de kennelijk in Suriname geboren Indra Varma met haar novelle, Konverjari ( Kon = afkorting van koningin in Suriname;

Lees meer