3 februari 2009

"De valk" van Kester Freriks gekozen tot mooiste boekomslag 2008

Boekverkopers kozen De valk van Kester Freriks tot Het Mooiste Boekomslag van 2008. Het omslag werd ontworpen door Anneke Germers voor Athenaeum – Polak & Van Gennep.

Het is al weer het achtste jaar dat Boekblad en Stichting De Best Verzorgde Boeken deze verkiezing organiseren. Een jury van zeven boekverkopers maakte een voorselectie van twaalf boeken. Dit jaar ging het daarbij om het omslag van full-text boeken zoals proza, poëzie en thrillers. Foto- en prentenboeken waren dit jaar uitgesloten van deelname.

“Het verbeelden van tekst of het presenteren van een auteur zijn de disciplines waar we het bij het Mooiste Boekomslag vooral over willen hebben.”

De selectie werd nader toegelicht in Boekblad Magazine. Boekverkopers konden tot 28 januari hun stem uitbrengen op internet.

Het winnende omslag is bekend gemaakt op 2 februari tijdens Vers voor de Pers. Van ontwerpster Anneke Germers behoorden naast ‘De valk’, nog twee andere boeken tot de genomineerden, ‘Heren van de thee’ en ‘Die zomer’. (Boekendingen)

Het winnende boekomslag:

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer