"De valk" van Kester Freriks gekozen tot mooiste boekomslag 2008

Boekverkopers kozen De valk van Kester Freriks tot Het Mooiste Boekomslag van 2008. Het omslag werd ontworpen door Anneke Germers voor Athenaeum – Polak & Van Gennep.

Het is al weer het achtste jaar dat Boekblad en Stichting De Best Verzorgde Boeken deze verkiezing organiseren. Een jury van zeven boekverkopers maakte een voorselectie van twaalf boeken. Dit jaar ging het daarbij om het omslag van full-text boeken zoals proza, poëzie en thrillers. Foto- en prentenboeken waren dit jaar uitgesloten van deelname.

“Het verbeelden van tekst of het presenteren van een auteur zijn de disciplines waar we het bij het Mooiste Boekomslag vooral over willen hebben.”

De selectie werd nader toegelicht in Boekblad Magazine. Boekverkopers konden tot 28 januari hun stem uitbrengen op internet.

Het winnende omslag is bekend gemaakt op 2 februari tijdens Vers voor de Pers. Van ontwerpster Anneke Germers behoorden naast ‘De valk’, nog twee andere boeken tot de genomineerden, ‘Heren van de thee’ en ‘Die zomer’. (Boekendingen)

Het winnende boekomslag:

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer