14 mei 2009

De oogst van het seizoen

Woensdag 20 mei, 20 uur in het Concertgebouw in Brugge. Toegang: 7 euro

DE OOGST VAN HET SEIZOEN
Hafid Bouazza met ‘Spotvogel’ – Bart Koubaa met ‘De Leraar’ – Gerda Dendooven met ‘Vader’ – Kurt Van Eeghem, moderator

Vaste presentator Kurt Van Eeghem interviewt voor ‘De oogst van het seizoen’ auteurs die pas een nieuw boek uit hebben. Op woensdag 20 mei zijn dat Hafid Bouazza, Bart Koubaa en Gerda Dendooven.

De in Marokko geboren (1970) Nederlandse schrijver Hafid Bouazza is bij ons vooral bekend door zijn in 2003 verschenen roman Paravion waarvoor hij de Gouden Uil won (2004). Naast zijn eigen publicaties werkt hij met de vertaling van oud-Arabische teksten en gedichten aan een eigen Arabische Bibliotheek. In ‘De oogst’ stelt hij zijn nieuwste roman Spotvogel voor, een aangrijpende liefdesgeschiedenis met een dubbele bodem en een open einde.

De Vlaming Koubaa (ps. voor Bart van den Bossche, 1968) debuteerde met de bekroonde roman Vuur (2000). De leraar is zijn vierde roman en stelt via het personage van de Kraai de vaak racistische uitlatingen in de lerarenkamers van het beroepsonderwijs in migrantenscholen aan de kaak. Naast de maatschappijkritiek bevat de roman de nodige dosis humor en is het ook een beklijvende psychologische thriller.

Gerda Dendooven (1962) is vooral gekend voor haar werk als illustrator en schrijfster van kinder- en jeugdboeken. In 2007 stelde Stichting Lezen haar aan als eerste kinderconsul. Daarnaast is ze ook theatermaker. Met Moeder stelde ze een bloemlezing samen van gedichten die ze in haar typische stijl illustreerde. Benieuwd of haar nieuwste werk Vader daarvan de tegenpool wordt. (Concertgebouw Brugge/Het Beschrijf)

Lees meer en reserveer: www.concertgebouw.be

Recent

23 oktober 2017

Zingende gedichten onovertroffen in hun beeldspraak

Over 'Nacht & navel' van Yannick Dangre
20 oktober 2017

Soepel en licht vallende poëzie

Over 'Wax Hollandais' van Abdelkader Benali
18 oktober 2017

‘Een luchtig sprookje’

Over 'Waterscheerling' van Rascha Peper
17 oktober 2017

Van poldercrimineel tot godfather in Frankrijk

Over 'Ondijk/Punt' van Barry Smit