De oogst van het seizoen

Woensdag 20 mei, 20 uur in het Concertgebouw in Brugge. Toegang: 7 euro

DE OOGST VAN HET SEIZOEN
Hafid Bouazza met ‘Spotvogel’ – Bart Koubaa met ‘De Leraar’ – Gerda Dendooven met ‘Vader’ – Kurt Van Eeghem, moderator

Vaste presentator Kurt Van Eeghem interviewt voor ‘De oogst van het seizoen’ auteurs die pas een nieuw boek uit hebben. Op woensdag 20 mei zijn dat Hafid Bouazza, Bart Koubaa en Gerda Dendooven.

De in Marokko geboren (1970) Nederlandse schrijver Hafid Bouazza is bij ons vooral bekend door zijn in 2003 verschenen roman Paravion waarvoor hij de Gouden Uil won (2004). Naast zijn eigen publicaties werkt hij met de vertaling van oud-Arabische teksten en gedichten aan een eigen Arabische Bibliotheek. In ‘De oogst’ stelt hij zijn nieuwste roman Spotvogel voor, een aangrijpende liefdesgeschiedenis met een dubbele bodem en een open einde.

De Vlaming Koubaa (ps. voor Bart van den Bossche, 1968) debuteerde met de bekroonde roman Vuur (2000). De leraar is zijn vierde roman en stelt via het personage van de Kraai de vaak racistische uitlatingen in de lerarenkamers van het beroepsonderwijs in migrantenscholen aan de kaak. Naast de maatschappijkritiek bevat de roman de nodige dosis humor en is het ook een beklijvende psychologische thriller.

Gerda Dendooven (1962) is vooral gekend voor haar werk als illustrator en schrijfster van kinder- en jeugdboeken. In 2007 stelde Stichting Lezen haar aan als eerste kinderconsul. Daarnaast is ze ook theatermaker. Met Moeder stelde ze een bloemlezing samen van gedichten die ze in haar typische stijl illustreerde. Benieuwd of haar nieuwste werk Vader daarvan de tegenpool wordt. (Concertgebouw Brugge/Het Beschrijf)

Lees meer en reserveer: www.concertgebouw.be

Recent

21 september 2018

Schrijven met de veer van de arend

Over 'De onzorgvuldig geketende Prometheus' van André Gide
20 september 2018

Alleen of samen, in- of exclusief?

Over 'Vrouwen en macht' van Mary Beard
19 september 2018

Omdenken in optima forma

Over 'De olifant van de bovenbuurman' van Rijswijk, van, Roos
18 september 2018

Taal die bezinken moet en verwondering oproept

Over 'Laat de stilte' van Rui Cóias