Agenda

De god met de blauwe ogen – Babah Tarawally

Presentatie op 12 februari a.s.

Binnenkort verschijnt het boek De god met de blauwe ogen van Babah Tarawally. Ilaja Sandopla Jaweh is een vijftienjarige jongen uit Sierra Leone die naar Nederland komt en verstrikt raakt in de knoop van twee culturen.
Ilaja probeert uit alle macht zijn saaie asielleven te ontvluchten, en ontmoet via een datingsite Femke, een Nederlands meisje dat op zoek is naar wat ‘multiculturele spanning’ in haar jetsetleventje. Als Ilaja eindelijk zijn verblijfsvergunning heeft, zet hij alles op alles om zich zo goed mogelijk aan te passen. Al gauw leidt hij het leven van een gewone Nederlandse student. Hij beseft niet dat dit hem verwijdert van zijn grote liefde Femke. Ook kan hij zijn noodlot niet ontlopen; een voorspelling uit zijn geboortedorp blijft hem op indringende manier achtervolgen. Het leidt onherroepelijk tot conflict.

Babah Tarawally, publicist (onder andere voor Internationale Samenwerking), is in de jaren negentig zelf als asielzoeker naar Nederland gekomen. Deze uitgave verschijnt met steun van het Nederlands Letteren Fonds.

Op 12 februari zal naar aanleiding van het verschijnen van dit boek een presentatie plaatsvinden waarbij ook de auteur geïnterviewd zal worden. Ronald Bos van het Nederlands Letterenfonds zal een inleiding verzorgen. Na afloop is er gelegenheid het boek aan te schaffen en te laten signeren door Babah Tarawally.

Presentatie: vrijdag 12 februari 2010
Plaats: Leeszaal van de KIT Bibliotheek, Mauritskade 63 in Amsterdam
Tijdstip: 16.00 uur – 18.00 uur
Reserveren: e-mail aan publishers@kit.nl o.v.v ‘Boekpresentatie De god met de blauwe ogen’.

De god met de blauwe ogen

Auteur: Babah Tarawally
Verschijnt bij: KIT Publishers
Prijs: € 17,50