De Boekenweek van Jongeren

door Joke Aartsen

In deze eerste maand van het nieuwe schooljaar, van 15 tot 24 september 2023, vindt de Boekenweek van Jongeren plaats voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar.

Een vakjury van volwassenen heeft tien nominaties bepaald waarvan vijf in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig Werk en vijf in de categorie Vertaald Werk. Een jongerenjury van zes jongeren bepaalt de winnaars van beide categorieën.
Middelbare scholieren uit de havo- en atheneumbovenbouw kunnen de oorspronkelijk Nederlandstalige nominaties van de Boekenweek van Jongeren lezen voor hun leeslijst voor Nederlands.

In de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig Werk zijn genomineerd:
In het vervloekte hart van Rima Orie
Weerlicht, het debuut van Jante Wortel
De geur van een moeder van Lucia van den Brink
De droomfabriek van Gerwin van der Werf
Niet geschikt voor publicatie, het debuut van Gabrielle la Rose.

Op Jong Literair Nederland gaat Joke Aartsen uitgebreider in op de Boekenweek voor Jongeren en bovenstaande titels. Lees hier haar artikel: Jong Literair Nederland.

 

 

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

25 november 2023

Zoektocht naar jezelf

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 november 2013

Onsterfelijk krachtig
Recensie door Huub Bartman

Heel, heel lang geleden gebeurde het dat Oek de Jong achterin de ‘kattenbak’ van de automobiel van zijn ouders op weg naar het Fries-Drentse platteland met opgetrokken knieën zat te lezen in ‘Nader tot U’ van Gerard Reve. Terwijl ze af en toe halt hielden om een terp of hunebed te bezichtigen, openbaarde zich aan hem een geheel nieuwe wereld …………….  

Dit delen: