Agenda

De Balie: Over liefde gesproken

Op woensdag 27 mei, 20.30 uur, organiseren de VPRO, De Balie en uitgeverij Archipel:
Over liefde gesproken, een heerlijk avondje over liefde en relaties.

Avondvullend programma ter gelegenheid van de presentatie van Over liefde gesproken van Ilse van der Velden: een bundel prachtige en openhartige gesprekken over de liefde met onder andere Robert ten Brink, Hedy d’Ancona, Peter van Straaten, Monic Hendrickx, Jan Latten en Mark Mieras.

Met: De Liefdesboot
Wat hebben hoogopgeleide vrouwen, laagopgeleide mannen en de moslimzusjes van Bridget Jones gemeen? Ze dreigen de boot te missen op het gebied van liefde & relaties.

Liefdespil
Nu nog droom, straks misschien werkelijkheid: Liefdes Viagra. Willen wij een pil om diep en langdurig van elkaar te houden? ‘Schat vergeet je pilletje niet, anders krijgen we straks weer ruzie!’

En: Bellen met Mona
Liefdesproblemen in de zaal? Vraag het maar aan Mona. Voor de gelegenheid kruipt Loek Kessels, nu 78, nog één keer in haar rol van Mona, van de beroemde probleemrubriek in weekblad Story.

Sprekers zijn Jan Latten, onderzoeker bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, Mark Mieras, wetenschapsjournalist en auteur van Ben ik dat? Wat hersenonderzoek vertelt over onszelf, programmamaker Bram van Splunteren van Café de Liefde, en Ilse van der Velden, redacteur VPRO Gids. Eregast is Doeschka Meijsing, auteur van Over de liefde. De presentatie is in handen van Bahram Sadeghi, programmamaker en journalist.
Deze avond is een samenwerking tussen Uitgeverij Archipel, De Balie en de VPRO.

Praktische informatie
Plaats: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam. Kaartverkoop: bellen met De Balie-kassa (tussen 12.00-18.00 uur): 020-5535100. www.debalie.nl.
Tijd: woensdag 27 mei 2009, 20.30 uur ? 23.00 uur

Boekgegevens
Over liefde gesproken, Ilse van der Velden, is op 15 mei 2009 verschenen bij Uitgeverij Archipel ? Prijs: € 16,50