De Anna Blaman Prijs wordt dit jaar uitgereikt, tijd voor een filmpje over deze schrijfster

Documentaire over Anna Blaman uit 2011 in de serie Rotterdammers van Formaat. Anna Blaman (1905-1960) werd geboren in Rotterdam als Johanna Petronella Vrugt. Aanvankelijk onderwijzeres Frans op scholen en administratief medewerkster bij gemeentebedrijven, richtte zij zich uiteindelijk helemaal op haar schrijversloopbaan. 

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Medaille

Mijn zwarte kat legt een grote, dode muis voor mijn voeten en kijkt naar me op. Dus doe ik wat er van me verwacht wordt en prijs hem uitbundig om zijn snelheid en zijn messcherpe klauwen, maar tegelijkertijd prevel ik een smeekbede om vergeving voor de gedode muis. En terwijl de kat een opgetogen overwinningsdans inzet, stel ik me voor hoe de muis uit foerageren ging voor haar zeven hongerige kindertjes, die nu een bitter einde zullen vinden. Ik heb de verwarrende gewoonte om altijd meteen de andere kant van de medaille te zien. 

Lees meer