De Anna Blaman Prijs wordt dit jaar uitgereikt, tijd voor een filmpje over deze schrijfster

Documentaire over Anna Blaman uit 2011 in de serie Rotterdammers van Formaat. Anna Blaman (1905-1960) werd geboren in Rotterdam als Johanna Petronella Vrugt. Aanvankelijk onderwijzeres Frans op scholen en administratief medewerkster bij gemeentebedrijven, richtte zij zich uiteindelijk helemaal op haar schrijversloopbaan. 

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Overgebleven

Eind april was ik eindelijk weer eens in Amsterdam. Vanaf Centraal station nam ik tram 2, (of 12) naar het Leidseplein, vandaar moest ik een stuk lopen. Ik had een interviewafspraak met een schrijfster van geweldig bizarre verhalen. Het was stil in de tram. Bij het Leidseplein tegenover het American hotel stapte ik uit, vlakbij was een brug, moest ik links of rechts? Ik liep eerst een stuk naar links, tot ik begreep dat ik rechts moest, liep terug. Het regende alsmaar, ik droeg een afgrijselijk grijze, lange regenjas, capuchon over mijn hoofd. Een okergele tas dwars over mijn schouder. 

Lees meer