Agenda

Daan Heerma van Voss en Fik Meijer bij Barts Boekenclub

Barts BoekenClub is een literaire, multimediale programmavoorstelling en wordt gepresenteerd door Bart Gielen – historicus en boekenfanaat.

Daan Heerma van Voss, zijn vijfde roman, De laatste oorlog gaat over de vraag hoe je kunt weten wat voor mens je bent als je nooit een oorlog hebt meegemaakt? Abel Kaplan, voormalig schrijver, vraagt zich dat zijn leven al af. Pendelend tussen de twee liefdes van zijn leven stuit Kaplan tijdens een nachtelijke dwaaltocht op een verlaten schoolgebouw. Hij hoort hulpkreten, maar durft niet in te grijpen. Wanneer vervolgens een gepeste jongen bescherming bij hem zoekt en Kaplans vriendin Judith hem het oorlogsdagboek van haar vader overhandigt, dringt het tot hem door: de geschiedenis is springlevend, en het is hoog tijd om zijn plek erin op te eisen. In De laatste oorlog laat Daan Heerma van Voss op even dwingende als lichte toon Abel Kaplan de confrontatie aangaan met vragen die relevanter zijn dan ooit.

Daan Heerma van Voss is (1986) romanschrijver, interviewer en historicus. Voor zijn interviews voor De Groene Amsterdammer kreeg hij in 2011 De Tegel uitgereikt, de prijs voor het beste journalistieke werk van het jaar (categorie interview).

Fik Meijer vertelt in zijn nieuwe boek, Jezus en de vijfde evangelist over het waarheidsgehalte van de geboorteverhalen van Jezus, de rol van Maria van Magdala, de betekenis van exorcisme, het geweld in Getsemane, de kruisdood als ultieme straf en Jezus’ opstanding uit de dood. Bijbelse personen uit Jezus’ omgeving krijgen in dit boek een nieuw gezicht: Johannes de Doper, Pontius Pilatus, Barabbas, Judas Iskariot en Jezus’ broer Jakobus.

Ticket verkoop

 

21 februari 2016
Aanvang: 15:00
Betty Asfalt Complex
Amsterdam