Agenda

Crossing Border Festival in Den Haag

Crossing Border is een vijf daags cultureel festival dat sinds 1993 jaarlijk in november plaatsvindt in het centrum van Den Haag. Het festival is een mix van literatuur, film en muziek. Crossing Border biedt van 17 t/m 20 november een podium aan onbekend talent maar ook staan er zoals ieder jaar, een paar grote namen op het programma.  Een kleine greep uit het aanbod: Soloconcert van Rufus Wainwright, De Grote Jongerenliteratuur Prijs zal voor het eerst worden uitgereikt en twee uitzendingen van het televisieprogramma Boeken  van Wim Brands zal tijdens Crossing Border worden opgenomen.

  Wim Brands ontvangt in de Openbare Bibliotheek van Den Haag onder anderen de Amerikaanse auteur David Vann, de Australische Amanda Maxwell en de Hongaar Stephen Vizinczey.

Davin Vann schreef Legende van een zelfmoord, naar aanleiding van de zelfmoord van zijn vader. De vraag naar het waarom is niet het enige wat hem drijft. Het debuut van Amanda Maxwell, Als ik dat had geweten, is bijzonder door de treffende portretten van personages die onhandig balanceren tussen jeugd en volwassenheid. Stephen Vizinczeys roman Loflied op de rijpe vrouw wordt op dit moment wereldwijd herontdekt. De ode is verpakt in de fictieve memoires van een jonge Hongaarse filosofieprofessor die vertelt hoe hij vanaf zijn twaalfde in de erotiek werd opgevoed door oudere vrouwen. U kunt bij de opnamen aanwezig zijn.

De toegang is gratis, mits gereserveerd.

 
Wilt u Boeken op Crossing Border bijwonen? Reserveer dan hier uw gratis kaarten en kijk voor het volledige programma op www.crossingborder.nl

 Vrijdag 19 november 2010, Openbare Bibliotheek Den Haag

Inloop: 13.00 uur
Aanvang: 13.30 uur
Einde: 15.15 uur

VPRO doet verslag vanaf Crossing Border op Radio 1, Radio 6 en op de speciale 3VOOR12 festivalsite.