Agenda

Crossing Border Festival – 16 t/m 19 november in Den Haag

Het vierdaagse cultureel festival Crossing Border vindt sinds 1993 jaarlijk in november plaats in het centrum van Den Haag. Crossing Border is het festival waar de combinatie literatuur, muziek, film en beeldende kunst centraal staat. Van 16 – 19 november 2011 heersen schrijvers, dichters, muzikanten, filmers en artiesten in het centrum van Den Haag. Naast grote namen uit de internationale literatuur- en muziekwereld wordt er veel aandacht gegeven aan (nu nog) onbekende namen. De nadruk ligt op het tonen van nieuwe ontwikkelingen binnen de literatuur en muziek en op de relatie met andere kunstdisciplines.

 

 

Een kleine greep uit het aanbod:
Paulien Cornelisse en Micha Wertheim organiseren Echt Gebeurd, waarbij mensen op het podium korte, echt gebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Voor de speciale late night editie van Echt Gebeurd op Crossing Border  vragen Paulien en Micha schrijvers en muzikanten die deelnemen aan het  festival  om verhalen te vertellen van – en over groupies.

Muziekgroep dEUS speelt op  vrijdag 18 november en  ook muzikant Stevie Jackson en auteur  Ivo Victoria verzorgen een optreden.

Jennifer Egan won met haar roman Bezoek van de knokploeg (A Visit from the Goon Squad) de Pulitzer Prize voor fictie. Zij is te gast op  Crossing Border op november. Haar roman is onlangs bij de De Arbeiderspers verschenen. Geniet vast van haar eigen muziekkeuze (The Who, Massive Attack and David Gray): bij elk hoofdstuk heeft Jennifer haar favoriete muziek gekozen. En voor beginnende jonge schrijvers geeft Jennifer nog wat tips. Klik op de volgend link voor een recensie van Bezoek van de knokploegDuizelingwekkend narcoticum over het moderne leven
Over Crossing Border 2010:
‘(…) ik denk dat dit het leukste festival is dat ik ken.  Ik zit er sterk aan te denken om als een debiel een dichtbundel te  schrijven of een plaat te maken, zodat ik volgend jaar ook mee kan doen.’ Carice van Houten in Nieuwe Revu

‘Het is een festival dat zich richt op een cultureel breed  geinteresseerd publiek, dat na twee avonden geluisterd te hebben naar  spraakmakende nieuwe bands en auteurs van belangwekkende boeken met een  lijstje boek- en plaattitels huiswaarts keert.’ De Volkskrant

Vanaf 2012 zal het Crossing Border festival een breder draagvlak krijgen. Met de Gemeente Enschede (afdeling Cultuur), alsook het poppodium  Atak, het Wilminktheater en het Muziekcentrum, samen het zogenaamde  ‘Muziekkwartier’, is het tot een overeenkomst gekomen.
Enschede is het culturele centrum van de regio Oost-Nederland, en  heeft als grensplaats ook een sterke verbondenheid met Duitsland. Met  deze belangrijke stap in de bijna 20-jarige geschiedenis van Crossing  Border ontstaat een sterke driehoek: Den Haag – Antwerpen – Enschede.

 

De Crossing Border passepartouts zijn helaas uitverkocht! Een beperkt aantal kaarten voor de zaterdagavond zijn nog beschikbaar evenals kaarten voor het openingsconcert van Smith & Burrows op donderdag 17 november.

Tip voor hen die achter het net vissen: veel van de artiesten die op vrijdag in Den Haag te zien zijn (o.a. Heather Nova, Gavin Friday, Frank Turner, Josh T. Pearson) spelen op zaterdag 19 november op Crossing Border in Antwerpen.

Wel zijn er nog kaarten beschikbaar voor de diverse dagprogramma’s met o.a. Frank Dikötter, Karl Marlantes en Wim de Bie.

Tickets zijn ook verkrijgbaar via de Free Record Shop en Van Leest. Zoek een filiaal in Nederland of België. E-tickets zijn direct te bestellen in deze ticketshop.

Klik hieronder op een evenement naar keuze om tickets te bestellen. Eenvoudig in vijf stappen bestellen, online betalen en printen. Neem contact op met de helpdesk voor vragen.

Voor meer informatie en een programma overzicht bezoek: www.crossingborder.nl