Agenda

Crime Jazz – Wonder

Zaterdag 7 maart, 21 uur, Different Vibes met Wonder. Toegang: voorverkoop 16 euro, aan de deur 18/14/12 euro. Meerprijs Diner Culturel 17 euro. In Podium Mozaiek, Amsterdam-West.

Wonder, een van de meest muzikale en enigmatische dichteressen uit het Amsterdamse en Nederlandse circuit maakte een aantal jaar geleden de overstap terug naar de UK, waar ze oorspronkelijk vandaan kwam. Deze hybride dame werkte daar samen met muzikanten en producers uit het meer dan muzikale Manchester aan haar tweede album ‘Notebook Living’ en brengt een live set gevuld met referenties aan haar unieke poëtische droomwereld, een scherpzinnig beschreven stedelijke realiteit, gepaard met bevreemdende klanken uit speciaal voor de live set gemaakte instrumenten. Een visueel spektakel waarin Wonder, vergezeld door meerdere muzikanten, je aan de hand meeneemt door de gewichtige gangen van haar gedachten en de humane kant van de poëzie.

Voorafgaand aan de voorstelling kunnen bezoekers bovendien aanschuiven bij het Diner Culturel, een bijzondere maaltijd waarbij een gast vertelt over de achtergronden van Wonder. Tijdens deze editie van het Diner Culturel schuift Babs Gons, dichteres en initiator van Palabras, aan en zal meer vertellen over Wonder en het genre Spoken Word. Na afloop zal CrimeJazz’ eigen DJ Phil Peoples muziek in de stijl van de avond draaien.

Wonder
In Amsterdam geboren en getogen heeft de Britse Wonder het voordeel dat zij zowel het Nederlands als het Engels perfect beheerst. In haar werk als poet uit zij zich voornamelijk in het Engels. (Podium Mozaiek)

Kaarten bestellen doe je op de website van Podium Mozaiek.

Lees het artikel over Wonder waarin zij meer vertelt over het ontstaan en de inhoud van haar nieuwe album Notebook Living.