Agenda

Couperusveiling op 17 januari

In samenwerking met het Louis Couperus Genootschap worden op veilingsite catawiki.nl meer dan 100 zeldzame boeken van Couperus geveild.

De veiling via Catawiki lijkt qua opzet op een ‘live’-veiling: de kavellijst is inmiddels gepubliceerd en er kan al op de kavels worden geboden. Op donderdagavond 17 januari vanaf 20.00 uur lopen de kavels één voor één af. Zodra er op een kavel in de laatste minuut nog wordt geboden, wordt die kavel steeds met één minuut verlengd.

Op de veiling zijn onder andere bijzondere uitgaven, eerste drukken, gesigneerde werken, bibliografieën, foto’s en andere parafernalia van Couperus terug te vinden. De eerste drukken zijn ook zeer geliefd bij verzamelaars van boekbanden vanwege de schitterende omslagontwerpen van kunstenaars als Berlage en Toorop.
Er zijn in Nederland en Vlaanderen veel verzamelaars van het werk van Louis Couperus, de verwachting is dan ook dat het animo voor de veiling groot zal zijn.

De Couperusveiling is gestart en eindigt op donderdagavond 17 januari vanaf 20.00 uur. Het bijzondere is dat alle kavels op de veiling starten vanaf 1 euro.

De veiling is te bekijken op www.catawiki.nl/boekenveiling