Agenda

'CitySessions' nieuwe programmareeks van Het Literatuurhuis

Agenda

Zondag 7 juli vindt in Utrecht de eerste editie plaats van CitySessions, een programmareeks, afgeleid van het internationale literatuurfestival City2Cities. Elke editie staat steeds in het teken van een hedendaagse Nederlandse of buitenlandse schrijver. Tijdens deze eerste CitySession presenteert de Iers-Amerikaanse schrijver Colum McCann (1965) zijn nieuwe roman Trans-Atlantisch. Hans Bouman (De Volkskrant) gaat met de schrijver in gesprek over zijn oeuvre en zijn laatste boek. Jan van Mersbergen spreekt een lofrede uit voor McCann.

In 2009 brak Colum McCann wereldwijd door met zijn roman Laat de aarde draaien waarvoor hij de National Bookaward ontving. In zijn nieuwe roman Trans-Atlantisch verenigt de schrijver zijn twee nationaleliteiten in een panoramisch verhaal dat meer dan 150 jaar Amerikaanse en Ierse geschiedenis bestrijkt.

Met de programmareeks CitySessions wil Het Literatuurhuis het hele jaar door auteurs van internationale allure in contact brengen met Nederlandse lezers. Michaël Stoker, directeur van Het Literatuurhuis: ‘In april organiseren we jaarlijks het internationale festival City2Cities, maar in de loop van het jaar bezoeken nog veel meer buitenlandse schrijvers ons land. Met CitySessions kunnen we ook hen een podium bieden.’
Vooruitblikkend naar de vierde editie van City2Cities in 2014 als Dublin een van de themasteden zal zijn, wordt de Iers-Amerikaanse auteur Colum McCann als eerste gast van CitySession uit genodigd.

CitySessions: Colum McCann
Zondag 7 juli, 15:00Utrecht,
Winkel van Sinkel
Zie voor meer informatie: www.hetliteratuurhuis.nl