Agenda

Chapman for President – speelfilm zonder beeld

De voorstelling Chapman for President is een zeer bijzondere speelfilm. Een film zonder doek. Door de klanken en kleuren gebracht door dertien musici, acteurs en ter plekke gemaakte filmgeluiden, wordt er een treinreis door landschappen, buitenwijken en revoluties gecreëerd en wordt de speelfilm Chapman for President afgespeeld. Het gaat over een jongeman die zich een ontmoeting herinnert met politiek vluchteling genaamd Chapman, uit Kameroen. Deze ontmoeting maakte diepe indruk op hem, omdat het de eerste keer is dat hij iemand treft die bereid is zijn leven te geven voor een ideaal. In de trein leest hij nieuwsberichten over recente onlusten in Kameroen. Hij besluit uit te zoeken waar Chapman nu is en of hij betrokken is bij de recente omwentelingen in zijn land. Het is deze zoektocht die wordt verbeeld door muziek, poëzie en foley-geluiden. Chapman for President is een zoektocht naar verandering in een wereld die ‘af’ is. Met nieuwe muziek van de Eef van Breen Group en teksten van Dichter des Vaderlands Anne Vegter en Ko van den Bosch. Met nieuwe muziek van de Eef van Breen Group en vlijmscherpe teksten van Anne Vegter (Dichter des Vaderlands) en Ko van den Bosch. Vegter leverde niet alleen tekst aan, maar is  ook een van de ‘spelers’ tijdens de voorstelling

Speciaal voor de voorstellingen in Amsterdam is er een samenwerking met Eye. Bij aanvang zien de bezoekers een korte stille film, gemonteerd met zeldzame beelden uit het Eye archief, om het brein van de toeschouwer als het ware naar ons collectieve visuele archief te loodsen. Eenmaal daar aangekomen, bij die reusachtige opslagplaats van alle beelden uit onze herinnering, verdwijnt de projectie en begint Chapman for President, een reis door de beelden van onze eigen herinnering.

Eef van Breen Group
Eef van Breen is onder andere de componist van de succesvolle theatervoorstelling Borgen. De muziek van de Eef van Breen Group is avontuurlijk; ze reist door muzikale landschappen, springt moeiteloos over stijlschuttingen, is niet te vangen, vast te leggen of in te delen. Muziek als een klinkende film die alle zintuigen prikkelt en steeds weer verrassende wendingen neemt. Het maakt het werk van de Eef van Breen Group niet alleen heerlijk om naar te luisteren, maar ook muziek om over na te denken.

 

 

 

 

 

7 januari 2017
t/m
8 januari 2017
Aanvang: 20.30 uur Entree: €16,50, studenten €12,50
Casco Amsterdam, Asterstraat 22
Amsterdam